Aktuelt

Derome vokser i Norge

Bildet: Derome-utstillere har all grunn til å smile under Bygg Reis Deg. Fra venstre: Ulrika Gustavsson, Håkon Holøs og Jonas Olsson. Foto: Bjørn Laberg

BYGG REIS DEG 2021: Derome Takstolteknikk AS har trosset pandemi og høye råvarepriser, og opplevd stor produktetterspørsel det siste året. Med solid svensk ryggdekning på eiersiden, ser fremtiden lys ut.

Av Bjørn Laberg

– Vi gjør det bra, uten tvil, smiler Håkon Holøs, salgs- og plassjef ved Derome sin takstolfabrikk i Svarstad, når vi møter ham på Bygg Reis Deg-stand.

– I Norge er vi en forholdsvis liten aktør, men vi har absolutt ambisjoner om fortsatt vekst. Vårt svenske konsern er et tradisjonsrikt og solid selskap, med fem takstolfabrikker, hus- og elementproduksjon, mange byggevarehus og modulhus i porteføljen. Faktisk er konsernet Sveriges største privateide treindustri, med en omsetning på rundt ni milliarder svenske kroner, sier Holøs.

I sin norske satsing har Derome kjøpt opp to fabrikker, på Minnesund og i Svarstad, hvor produktspekteret dreier seg fra takstoler, precut, bjelkeløsninger og ulike forskalingstyper i tre.
– En typisk kunde for oss er byggmestere og entreprenører. Vi har for eksempel levert forskalingsløsninger til flere mindre vei- og bruprosjekt i Norge den senere tid. Vår styrke er at vi raskt kan snu oss om etter kundens ønsker, i alt fra små garasjeprosjekt til store næringsbygg og landbrukseiendommer, sier Holøs videre.

– Hvordan har de høye materialprisene på trelast påvirket dere?

Det har jo vært uvirkelige tilstander, med prisstigning på rundt 130 prosent på ett år, på våre «råvarer». Likevel har vi klart oss veldig godt. Stor byggeaktivitet er som kjent ingen ulempe i vår bransje. Etterspørsel etter treprodukter, både blant nye og eksisterende kunder, har vært stabilt høy, under pandemien også, sier Holøs til Byggfakta.
– Bygg Reis Deg- messa ser vi på som svært nyttig. Både for å treffe nye og eksisterende kunder, men også for å være synlig, og vise at vi satses på av solide eiere, sier han.

Pandemien har ifølge Holøs heller ikke skapt problemer i produksjonslinjen ved de to takstolfabrikkene I Norge.
– Våre produksjonsarbeidere er i all hovedsak fra lokalområdet, så problematikken med importsmitte blant gjestearbeidere, slik andre har opplevd, har heldigvis vært fraværende. Vi ser lyst på fremtiden i Derome, understreker Holøs avslutningsvis.