Nyheter

Vant Freyr-kontrakt til 41 millioner

Hjørnesteinsbedriften Lett-Tak Systemer AS i Larvik har nettopp signert en kontrakt for levering av takelementer til batterifabrikken Freyr AS i Mo i Rana. Kontrakten har en verdi på 41 millioner kroner.

Det grønne skiftet
Det grønne skiftet krever innovative løsninger. Lett-Tak leverer tidlig neste år miljøvennlige og energibesparende takelementer til en annen norsk og miljøfokusert bedrift, batterifabrikken Freyr.

Bygger for fremtiden
Batterifabrikken er et eksempel på den industrielle løsningen i det grønne skiftet. «Det er moro å være en del av det industrielle grønne skiftet. Her ser vi starten på et industrieventyr», forteller Aas. Lett-Tak har allerede et stort fokus på miljø og bærekraft i alle ledd, helt fra produksjon til energibesparelse som oppnås ved å bruke Lett-Tak. Aas forteller at han gleder seg til at det stilles høyere miljøkrav i byggebransjen, og avslører at de snart kommer med en spennende nylansering med enda bedre miljøegenskaper.

Høye tekniske krav til taket
Når en batterifabrikk skal bygge og ha nytt tak, stilles det også store tekniske krav til brann- og isolasjonsegenskaper. «Dette er et kjempeprosjekt hvor vi skal levere de delene av taket som stiller høyest krav til tekniske egenskaper», forteller Johan Aas, daglig leder i Lett-Tak Systemer AS.

Mange grunner til at valget falt på Lett-Tak
Store byggeprosjekter krever at alle involverte leverer med høy presisjon. Alt skal leveres til avtalt tid og inneha de nødvendige tekniske egenskapene. Aas forteller at selskapet alltid har tett dialog med de som konstruerer bygget, og at Lett-Tak ofte velges på grunn av presisjon, tekniske egenskaper, rask montering og miljøhensyn. En annen grunn til at Lett-Tak ofte velges, er at byggkonstruksjonen i mange tilfeller kan slankes ved bruk av deres takelementer. Takelementene er lette, ferdig avstivet og tåler spenn opp til 20 meter, og på denne måten unngås eller reduseres bruk av bæringer og tunge betongkonstruksjoner.

Levering på nyåret
Taket til batterifabrikken skal leveres i flere etapper, med første levering i februar og siste rett over sommeren. Lett-Tak står som vanlig for både for prosjektering, produksjon og montering. «Det er fint å få inn en slik ordre nå som byggenæringen går en noe usikker fremtid i møte,» avslutter Aas takknemlig.