Aktuelt

Sparkesyklende elektrikere og montører

Bildet: Avdelingsleder Guillermo Berger (til venstre på sparkesykkel) og tekniker Elmer El-Mansouri på lastesykkel. Alle ansatte skal ut til kundene via miljøvennlige farkoster som sparkesykler, sykler og til fots: Foto: Bravida

Bravida åpner nytt kontor i Bergen sentrum. Nå får kundene deres besøk av servicefolk på sparkehjul, lastesykkel eller til fots.

Selv leverandører av varer til kontoret har forpliktet seg til å levere fossilfritt. Konseptet er helt nytt på Vestlandet.

Med Greenhub, det offisielle navnet, har Bravida gjort det smart og lønnsomt å velge miljøvennlig. Bravida er første tverrfaglige entreprenør i Bergen med dette helgrønne konseptet. Åpningen av GreenHub vis-a-vis Den Nationale Scene i sentrum, ble nylig markert.

Kopierer suksess fra Oslo

I alt 15 teknikere og montører skal jobbe ut fra GreenHub. Bravida fagfolk og energirådgivere, dekker Bergen sentrum med sine elektriske fremkomstmidler. Bravida har kjøpt inn flere kraftige sparkesykler for å komme seg opp bratte bergensveier, og en større el-lastesykkel til sitt nye kontor. Fra før av har bedriften én GreenHub i Oslo.

– Vi har selvsagt registrert hvor populært konseptet har blitt i Oslo. Det gjør at vi gleder oss stort til å få Bergens-kontoret skikkelig i gang, sier representant fra Bravida, Guillermo Berger, i en pressemelding.

Bidrar til å skape en renere by

Bravida jobber med miljøløsninger for sine kunder i det daglige. Med GreenHuben vil de også bidra til at deres ansatte ikke forurenser byen med fossilbiler.
– Bergen kommune har som mål å være fossilfri innen 2030, og at alle oppfordres til å reise kollektivt. Bravida ønsker å bidra med et lite, men forhåpentligvis viktig bidrag. Målet er at flere bedrifter skal følge etter. Trenden de siste årene er at mange bedrifter flytter ut av sentrum. Vi trenger fagfolkene tilbake.  Vi ønsker at også våre konkurrenter skal levere sine tjenester via sparkesykkel, el-biler eller sykler så langt det er mulig. Så kan vi sammen bidra til å gjøre bymiljøet bedre, sier Guillermo Berger.

Han legger til at nå skal de også begynne å stille enda større miljøkrav til sine underleverandører.
– Vi har tenkt på en GreenHub lenge, men nå føltes det naturlig. Vi har fått mange oppdrag allerede, så dette lover godt for vår grønne satsing, sier Guillermo Berger i Bravida.