Aktuelt

Rekordtall for HRP

Bildet: Administrerende direktør i HRP, Jan Arild Kingswick

HRP kan se tilbake på sterk vekst i både omsetning og resultat for 2020. Omsetningen endte på 479,5 millioner kroner og resultatet før skatt ble 47,2 millioner.

– Både i 2019 og 2020 har vi satt rekorder både på topp og bunnlinjen. At vi fikk dette til i 2020 der Covid-19 selvsagt har preget driften hos oss, er vi både ydmyke og stolte over. Spesielt stolt er vi av vår kjernekapital, som er alle våre dyktige og engasjerte medarbeidere. Vi satser fortsatt friskt på å utvikle selskapet og etablerte nye tjenester også i 2020. Disse hadde vi ikke forventet skulle gi positive resultater i 2020, men føler oss trygge på at vår satsing på sikkerhetsrådgivning og bærekraft vil styrke selskapet ytterligere fremover, sier administrerende direktør Jan Arild Kingswick.

– Jeg var både spent og bekymret da Covid-19 situasjonen rammet for litt over et år siden, men er imponert over hvordan våre 400 ansatte har taklet situasjonen. Det viser at vi ikke bare har høyt kompetente ansatte. Vi har også ansatte som viser at de raskt tilpasser seg når det er behov for det, sier Kingswick.

Også i 2020 styrket HRPs posisjon som landsdekkende leverandør av PA tjenester. Med nye satsinger i Stavanger gjennom oppkjøp og innfusjonering av Epcon AS, og ved nye etableringer både i Molde, Ålesund og Lillesand.

– Vi ser allerede nå at vi har truffet er behov gjennom vår satsing på sikkerhetsrådgiving. HRP kan, på en måte som få andre er i stand til, tilby en helhetlig sikkerhetsrådgivning. Både på fysisk sikkerhet og analyse, beredskapsplanlegging og kontinuitet, informasjons- og cybersikkerhet.

Ved årsskiftet fikk HRP nye eiere, da svenske Broviken tok over Lonships posisjon som hovedeier. De fikk med seg samtlige ledere i selskapet inn på eiersiden. Broviken signaliserte at de har til hensikt å styre mot børsintroduksjon i løpet av 4-5 år.

– Broviken eier en rekke spennende selskaper, blant annet vår svenske tvilling Forsen AB. Jeg ser fram til at restriksjonene i forbindelse med Covid-19 blir lempet. Det vil åpne nye muligheter for et tettere samarbeid over kjølen, sier Jan Aril Kingswick.

HRP er landsdekkende leverandør av prosjektledelse, byggeledelse, utredning og analyse, rådgiving, arkitekttjenester og sikkerhetsrådgiving. HRP har siden etableringen på Hønefoss i 2005 vokst fra 3 til mer enn 400 ansatte.