Aktuelt

Peab rehabiliterer Halden godshus

Halden godshus er møteplass og arena for de fleste tilbud og aktiviteter Kirkens Bymisjon i Halden arrangerer. Nå skal bygget rehabiliteres. Illustrasjon: Halden Arkitektkontor.

AKTUELLE PROSJEKTER: Halden godshus er opprinnelig bygget i 1879 som en del av Halden jernbanestasjon. Peabs oppdrag omfatter ombygging og rehabilitering av hele bygget.

Bygget har en grunnflate på 700 kvadratmeter og består av én etasje. 

– Vi er veldig stolte over å få denne jobben. Kirkens Bymisjon bidrar med svært viktige aktivitetstilbud til barn, ungdom og voksne som trenger å oppleve deltakelse i samfunnet. Nå kan vi bidra til at de får en helt ny og oppgradert møteplass. Det kjennes givende for oss som entreprenør, og er helt i tråd med vårt eget mål om å være en lokal samfunnsbygger, sier regionsjef Trond Bergsland i Peab.

Bevarer byggets historiske utseende

Byggearbeidene startet i slutten av mai. Bygget skal bevare sitt opprinnelige preg, og det vil bli gjort minst mulig med fasader og vinduer.

– Vi skal utbedre ytterveggene i tegl, men vil ivareta det opprinnelige utseendet med teglstein og vinduer med stålsprosser. De gamle vinduene i fasaden skal bevares. I tillegg skal vi sette inn noen varevinduer. Yttertaket skal isoleres og får ny båndtekking, sier Peabs prosjektleder Marius Aune.

Bygger flerbrukssal, utlånsavdeling og personallokaler

Inne i bygget skal det bygges en personaldel for ansatte i Kirkens Bymisjon. I tillegg blir det bygget en del for Skattekammeret, en avdeling for utlån og vedlikehold av sportsutstyr. En siste del skal inneholde en flerbrukssal for ungdomsaktiviteter.

– Innvendig skal vi rive eksisterende bjelkelag og støpe nytt gulv, før vi bygger opp de ulike avdelingene i bygget, forteller Aune.

Alt av tømmer- og betongarbeider i prosjektet vil bli utført av Peabs egne fagarbeidere.

Hele prosjektet skal være ferdigstilt i løpet av 2021.

En viktig møteplass

Halden godshus er møteplass og arena for de fleste tilbud og aktiviteter Kirkens Bymisjon i Halden arrangerer.

-Skattkammeret er en utlånsentral der barn og unge opp til 18 år kan låne sports- og fritidsutstyr gratis.

Ung på dagtid er et lavterskeltilbud og en alternativ opplæringsarena for ungdom mellom 13 og 18 år som står i fare for, eller har droppet ut av skolen.

Ungdomsklubben Møtestedet er en trygg og uformell møteplass der alle ungdommer i Halden kan ha det gøy og finne et fellesskap.

-Byverkstedet er et arbeidstiltak for personer som av ulike årsaker er utenfor det ordinære arbeidslivet.

-I Jobb gir mennesker som ikke er i ordinært arbeid muligheten til å utføre betalt dagsarbeid. Hovedmålgruppen for tiltaket er personer med utfordringer innen rus og/eller psykisk helse.

Fakta om byggeprosjektet

Prosjekt: Rehabilitering/ombygg av Halden godshus
Totalentreprenør: Peab
Byggherre: Stiftelsen Kirkens Bymisjon Østfold
Kontraktssum: 13,7 MNOK
Eier av eiendommen: Bane NOR Eiendom
Arkitekt: Halden Arkitektkontor
Oppstart: Mai 2021
Ferdigstillelse: Desember 2021

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.