Aktuelt

Peab bygger Bertel O. Steens nye bilanlegg i Ålesund

I løpet av 2022 skal Bertel O. Steen sitt 10 000 kvadratmeter store bilanlegg i Ålesund stå klart. Anlegget vil blant annet bestå av storbilavdeling, personbilavdeling og varebilavdeling. Illustrasjon: Slyngstad Aamlid Arkitekter.

Bertel O. Steen samler alle forhandleranleggene sine i Ålesund til ett nytt anlegg på Digerneset. Det nye anlegget er utviklet i et samarbeid mellom byggherre Waagan Eiendom, leietaker Bertel O. Steen og entreprenør Peab K. Nordang.

Før påske signerte Peab K. Nordang og byggherre Waagan Eiendom Digerneset kontrakt for totalentreprisen på det nye bilanlegget. Kontrakten har en verdi på ca. 113 millioner kroner, og anlegget skal være klart for overtakelse i slutten av 2022.

– Dette er en gledens dag for oss i Peab K. Nordang. Endelig har vi en dato for når vi skal sette spaden i jorda. Jeg tror både våre funksjonærer, fagarbeidere og lærlinger gleder seg til å få være med på å bygge Ålesunds tøffeste bilanlegg, sier Kjetil Nordang, administrerende direktør i Peab K. Nordang, i en pressemelding.

10 000 kvadratmeter bilanlegg
Totalentreprisen omfatter alle fag i prosjektet, bortsett fra grunnarbeider og utomhus, som utføres som sideentrepriser. Anlegget blir rundt 10 000 kvadratmeter stort, fordelt på tre bygninger. Det vil bestå av egen storbilavdeling, personbilavdeling og varebilavdeling.

– Vi føler stort eierskap til prosjektet, og har hatt et meget godt samarbeid med Waagan Eiendom og Bertel O. Steen mens vi sammen har utviklet anlegget fra idé til ferdig prosjekt. Vårt mål er å sitte igjen med to meget fornøyde kunder når bygget står klart i 2022, sier Nordang.

Bertel O. Steen skal samle virksomhetene de har i dag i Breivika, Puskhola og Lerstad til det nye anlegget på Digerneset.

Prosjektering starter i april og oppstart på byggeplassen er planlagt til august måned. Hele prosjektet skal være ferdigstilt for overlevering 1. desember 2022.

Arkitekt i prosjektet er Slyngstad Aamlid arkitekter v/Ivar Aamlid.