Aktuelt

Oslo Murmesterbedrift overtar Stofix

Bildet: F.v. Pekka Ojanne (daglig leder i Stofix Sverige AB), Erling Strøm (styremedlem i Oslo Murmesterbedrift), Torbjørn Nordal (daglig leder i Oslo Murmesterbedrift), Fredrik Syvertsen (styreleder i Oslo Murmesterbedrift), Thomas Haare (Oslo Murmesterbedrift), Krister Sigfrids (Managing Director i Stofix Oy) og Halvor Vinjerui (daglig leder i Stofix Norway AS).

Oslo Murmesterbedrift AS kjøper Stofix Norway AS. Stofix er Europas største leverandør av ventilerte prefabrikkerte teglfasadesystemer.

Oslo Murmesterbedrift AS, sammen med datterselskapet Oslo Tegl og Puss AS, er en av landets største entreprenører innen mur og puss på nybygg og rehabilitering.

– Vi opplever i dag at enkelte byggherrer velger bort tradisjonell tegl i sine prosjekter fordi materialet blir for dyrt. Årsaken er at tegl er veldig tungt og krever mye stål og betong for å bære de ekstremt store lastene. Stofix’ teglfasadesystem gir en lastreduksjon på ca. 90% sammenlignet med en vanlig teglforblending. Stofix  har flere gode fordeler som løser mye av utfordringene byggebransjen nå står ovenfor med tanke på CO2-utslipp, sier styreleder i Oslo Murmesterbedrift AS, og Oslo Tegl og Puss AS, Fredrik Syvertsen i en pressemelding.

Stofix ble etablert i Finland i 1997, og har prosjekter over hele Europa. I de siste årene har det vært en stadig og økende etterspørsel fra hele verden. Stofix produserer paneler med en mekanisk innfestet tynntegl. Fabrikkene ligger i Polen og Finland. Systemet er modulbasert, noe som gir en enkel og rask montering på byggeplass, gjennom alle årstider. Med dette systemet får man i tillegg full arkitektonisk valgfrihet med tanke på design.

– Med økt fokus på bærekraft og CO2-utslipp i byggebransjen, ser vi en økende nasjonal etterspørsel etter tynnteglfasader for å betydelig redusere karbonfotavtrykket av nybygg. Med kjøpet av Stofix, vil vi kunne tilby flere komplette løsninger for tegl og puss-fasader over hele landet, sier daglig leder i Oslo Murmesterbedrift AS, Torbjørn Nordal.

– Oslo Murmesterbedrift er et konsern med høy kompetanse innen mur og fasade, som i tillegg er økonomisk solid. Dette vil gi Stofix et enda større fotfeste i den norske byggebransjen, og kunne gi oss den volumveksten som bransjen allerede etterspør. Stofix søker partnere for montasje av systemet, over hele landet, sier daglig leder i Stofix Norway AS, Halvor Vinjerui.