Aktuelt

Imponert over lærlingen din?

Illustrasjonsbilde: Midt i Korona-pandemien har Råde Graveservice AS valgt å satse ekstra sterkt på lærlinger. Foto: Odd Borgestrand

Nå starter jakten på vinneren av Håndverksdatas lærlingstipend 2021. Alle bedriftseiere eller ledere i håndverksbedrifter med en lærling kan nominere sin elev til stipend.

Stipendet er på 25.000 kroner og går til en dyktig, real og ærlig håndverkslærling.

Norge trenger flere dyktige håndverkslærlinger. For å inspirere flere til å velge håndverksfagene og for å løfte frem de dyktige lærlingene vi har, deler Håndverksdata nå ut 25.000 kroner i lærlingstipend.

Norges lærlinger står opp tidlig, jobber lange dager og ivrer etter å utvikle seg i faget sitt. Lærlinglønnen blir man som kjent ikke rik av. Da kan 25.000 kroner ekstra komme godt med.

Gode kjerneverdier

Håndverksdata ser etter en lærling som er dedikerte i faget sitt og som utfører godt arbeid. Samtidig ser de også etter egnede personlige egenskaper. En dyktig lærling er fremtidsrettet og jobber hele tiden med å forbedre seg. De beste lærlingene er ute etter å lære mer enn bare faget sitt.

– Gode håndverkere er pålitelige og til å stole på. De ankommer kunden i tide, er tilgjengelige og ryddige av seg, samtidig som de gir god kundeservice. Det er slike dyktige lærlinger vi nå vil løfte frem, sier markedssjef Christer Lysfjord i Håndverksdata, i en pressemelding.

Alle bedriftseiere eller ledere i håndverksbedrifter med en lærling kan nominere sin elev til stipend. Av de nominerte går fem finalister videre til vurdering av en fagjury. Fagjuryen består av fagpersoner fra forskjellige håndverksbransjer. Frist for å nominere er 2. juni 2021.

Lærlinger kan nomineres her: https://blogg.handverksdata.no/hvem-fortjener-vart-laerlingstipend-2021/