Aktuelt

Fikk balkong-avtale til 30 millioner kroner

Bildet: Terje Sørensen, prosjektleder i Balkongentreprenøren AS

Borettslaget Skrukkerød i Porsgrunn har valgt Balkongentreprenøren AS som leverandør av nye balkongløsninger.

Skrukkerød borettslag ble bygget i 1964 og består av 108 leiligheter. De eksisterende balkongene er åpne løsninger som bare er egnet til bruk på solskinnsdager.

Større balkonger

– De nye balkongene vil både være større og innglasset. Innglassingen består av et elegant skyvesystem, noe som gjør at balkongene kan brukes hele året, sier prosjektleder Terje Sørensen i Balkongentreprenøren, i en pressemelding.

Han satser på å starte arbeidet rundt påsketider. Prosjekteringen er allerede i gang, og det første som skjer er riving av eksisterende balkonger.

Sørensen antar at selve anleggsperioden vil strekke seg over ni måneder. Kontrakten med Skrukkerød borettslag har en ramme på cirka 30 millioner kroner. Sørensen tror ikke korona-pandemien vil påvirke tidslinjen i prosjektet.

Overveldende flertall

– Porsgrunn har en betydelig konsentrasjon av borettslag som ble bygget på 1960-tallet, og vi merker interesse fra andre borettslag som vurderer å rehabilitere fasader og balkonger slik Skrukkerød har besluttet. Andelseierne viste sin entusiasme gjennom et overveldende flertall på generalforsamlingen, sier Sørensen.

Lokal etablering

Balkongentreprenøren har dessuten besluttet å åpne avdeling i Porsgrunn eller Skien for å håndtere lokal etterspørsel i Grenlands-området.

– For oss er det viktig med lokal tilstedeværelse. Derfor etablerer vi satelitter flere steder i landet hvor det er behov og interesse for rehabilitering av borettslag, sier Sørensen.