Aktuelt

Et sted å lære i – og lære av

Bildet: Torvbråten skole er utformet med bakgrunn i naturmaterialer og for å gli godt inn i omgivelsene. Foto: Hundven Clements Photography

Torvbråten skole har høye miljøambisjoner, både når det gjelder bærekraftig arkitektur og sosial bærekraft. Torvbråten betegnes som et pionerprosjekt for fremtidige skolebygg.

Skolen er designet for å legge til rette for mangfold, og toleranse er et av nøkkelbegrepene. For å oppnå dette er det lagt stort fokus på arkitekturen. Blant annet er det utformet forskjellige typer klasserom for å imøtekomme elevenes behov.

– Torvbråten Skole er et pionerprosjekt for fremtidige skolebygg, og hovedmålet har vært god livskvalitet og bærekraftig utvikling. Skolen skal være et godt sted for både elever, ansatte og lokalbefolkningen – og den skal være mest mulig klima- og miljøvennlig. Torvbråten skole er et sted både å lære i, men også å lære av, sier Lene Conradi fra Asker kommune i en pressemelding.

De bølgende formene på den 6700 m2 stora skolen smelter inn i omgivelsene. Skolens utseende og følelse skaper et behagelig bilde for øyet, og interiøret gjenspeiler dette med sine myke former og synlig massivtre sammen med aluminium. Fra innsiden er det behagelig utsikt mot skogen og omgivelsene, og naturen som omgir skolen oppleves nesten som en forlengelse av skolegården. Naturen er tilgjengelig for elevene både i friminuttene og undervisningen.

– Torvbråten skole er et sted både å lære i, men også å lære av. 

– Takket være godt samarbeid med totalentreprenør Veidekke og medvirkende konsulenter har vi sammen skapt et bygg med flere innovative og fremtidsrettede løsninger som ikke har blitt brukt i lignende bygg tidligere. Dette har i sin tur gitt synergieffekter gjennom å skape gode læringsmiljø med mer miljøbevisste brukere, sier Jon-Erling Johannessen fra LINK Arkitektur.

Arkitekt: LINK Arkitektur AS
Produsent: H-fasader GlassTeam AS
Produkter: SAPA 2086 SX / 2086 EI 30 Dører, SAPA 1086 SX / 1086 EI30 Vinduer, SAPA 4150 Fasade