Nyheter

Derome svanemerker produksjonen

Bildet: Fra Deromes husfabrikk i Kristinehamn

Derome tar nå et nytt steg når familieselskapets husproduksjon er sertifisert etter Svanemerket, Nordens største miljømerke.

Byggebransjen må bytte til mer bærekraftig produksjon, og mange tiltak for å drive utviklingen er i gang. 

– Målet vårt er å være klimanøytral innen 2030, noe som betyr at vi legger mye arbeid i å finne bærekraftige løsninger der vi tar ansvar for miljøpåvirkningen. Sertifisering av vår produksjon i henhold til Svanemerket er et viktig verktøy, som igjen gjør det enklere for våre kunder å svanemerke sine boligprosjekter, sier Anders Carlsson, teknologi- og foU-sjef i Derome, i en pressemelding.

– Når Deromes husproduksjon har en grunnleggende lisens i henhold til Det nordiske miljømerket, er kundene garantert at produksjonen oppfyller Svanens krav, som inkluderer energibruk, innendørsmiljø, innhold i produkter og materialer, og en kvalitetssikret byggeprosess. Interessen for miljømerkede boliger øker jevnt og trutt, selv om vi i hovedsak er klar over dette så langt i forbindelse med våre store boligprosjekter der produksjonen foregår i våre egne boligfabrikker. Men alle indikasjonene er at interessen vil vokse innenfor et bredere publikum, sier Carlsson. 

Derome har allerede bygget flere prosjekter som er sertifisert i henhold til Miljöbyggnad Silver, og med Det nordiske miljømerket tar selskapet ytterligere skritt i sitt ansvar og allerede vidtrekkende miljøengasjement. Derome deltar eller driver flere utviklingsprosjekter som utfordrer bransjen, med bærekraft som fokus. For eksempel, gjennom barnehagen Hopp, et innovasjonsprosjekt sammen med Göteborgs by, hvor målet er å bygge en helt fossilfri barnehage. Derome var også tidlig ute med å starte med klimaerklæringer og introduserte dette allerede i fjor, for å måle og deretter få mulighet til å redusere klimapåvirkningen ytterligere. 

– Vi bygger med tre, som vi mener er det mest bærekraftige byggematerialet, og vi ser økende etterspørsel, sier Anders Carlsson. Hele vår virksomhet er basert på tre, vi har vår egen bearbeiding med våre egne sagbruk og dermed en genuin kunnskap om dette fantastiske materialet, sier Anders Carlsson avslutningsvis.

Derome vil begynne å designe de første nordiske miljømerkede boligene i løpet av 2021.