Aktuelt

Vil tilby byggesystemer fra 100 prosent resirkulert materiale

Illustrasjonsbilde. Foto: BEWI

BEWi, leverandør av emballasje-, komponenter- og isolasjonsløsninger, melder at selskapet har gjennomført produksjon av formstøpte byggematerialer laget av 100 prosent resirkulert ekspandert polystyren (EPS).

Produksjonen ble gjort på BEWis anlegg på Frøya. Dette betyr at selskapets nye produktlinje GreenLine snart vil inkludere et komplett utvalg av bærekraftige løsninger for bygningsisolasjon, fra plater i forskjellige dimensjoner til fundamentsystemer (ringmur, L-element).

– Dette er et gjennombrudd for hele bransjen. Dette viser at EPS, der det aktuelt, ikke bare er uerstattelig når det gjelder bruksområde og egenskaper, men også et 100% bærekraftig valg,» sier Eskil Wahl, salgssjef for BEWi Insulation i Norge, i en pressemelding.

– Hos BEWi er bærekraft kjernen i vår innovasjon, både for materialer og produkter. Vi ønsker å tilby innovative produkter som har en bærekraftig profil i en sirkulær verdikjede. Vi er stolte av å kunne tilby kundene våre løsninger fra resirkulert materiale og samtidig øke det bærekraftige aspektet ved løsningene, fortsetter Wahl.

BEWi har tidligere lansert sitt Recycled Inside konsept, som er EPS laget av opptil 100 prosent resirkulert materiale. Fram til nå har produksjonen konsentrert seg om isolasjonsplater, som produseres ved en blokkstøping- og trådkutteprosess. Etter