Nytt om navn

VEKSØ og Hitsa fusjoneres og blir til HITSA

Illustrasjonsbilde: Den nye HITSA vil være et selskap som leverer møbler til byrom i høy kvalitet og med kunden i sentrum.

Euroskilt AS har for flere år representert danske Veksø A/S i Norge. Veksø har vært en av de ledende produsentene innen byromsinventar i Danmark. Fra 1. januar 2021 blir VEKSØ og Hitsa det nye selskapet HITSA.

– Dette betyr at Euroskilt AS kan nå tilby våre norske kunder og partnere Danmarks største utvalg av urbane møbler. Vi forener krefter for å utvikle oss og vokse sammen i stedet for å konkurrere mot hverandre, sier administrerende direktør i HITSA, Henrik Andersen, i en pressemelding.

– Den nye HITSA vil være et selskap som leverer møbler til byrom i høy kvalitet og med kunden i sentrum. Samtidig vil vi bli et større selskap og dermed ha enda bedre muligheter til å ta ansvar for sosial inkludering og bærekraft, sier han.

I 2018 kjøpte Hitsa konkurrenten VEKSØ. De to selskapene flyttet sammen i Kolding i 2019 for å dele produksjon og administrasjon. Nå er det naturlig å ta skrittet fullt ut og samle det beste fra begge selskapene for å stå enda sterkere i konkurransen i markedet.

– Begge selskapene har vært sterke på sykkelprodukter som sykkelstativ, luftpumper og sykkeloverdekninger. HITSA samler nå kompetansen og kan tilby bransjens bredeste produktsortiment. Også når det gjelder design og utvikling av nye produkter, er kreftene nå samlet. VEKSØs kompetanse innen prosjekter og anbud vil videreføres i en styrket prosjekt- og anleggsavdeling. Standardsortiment er noe forandret og ryddet, men HITSA kan produsere alle produktene som tidligere har vært med i Veksøs eller Hitsas sortiment, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

HITSA eies av administrerende direktør Henrik Andersen og Den Sociale Kapitalfond Invest. Selskapet jobber målrettet med sosial inkludering og har i 2020 utarbeidet en bærekraftstrategi. HITSA har totalt ca 110 ansatte i Danmark, Sverige og Latvia. I Kolding, Danmark, har HITSA et smieverksted, treverksted, pulverlakkeringsanlegg og montering samt salg og administrasjon.