Byggeprosjekter

Veidekke bygger Vannkunsten Syd i Bjørvika

Foto: 3D Estate / Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

Oslo S Utvikling (OSU) har gitt Veidekke oppdraget med å bygge det miljøsertifiserte boligprosjektet Vannkunsten Syd i Bjørvika i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise verdt 476 millioner kroner ekskl. mva.

Vannkunsten Syd består av fem punkthus med til sammen 91 leiligheter. Totalt er prosjektet på 15.500 m2, der 12.400 m2 er boliger med parkeringskjeller og 3.100 m2 næringsarealer. Prosjektet skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR.

– Vi takker OSU for tilliten og for nok et spennende og bærekraftig byggeoppdrag. Vi er stolte over å få være med på å bygge Bispevika som blir et knallfint og unikt område ved sjøkanten i Oslo sentrum. Vi setter ekstra stor pris på at det hele skal miljøsertifiseres, og gleder oss til å gjennomføre prosjektet i godt og tett samspill med OSU og alle involverte parter, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert boligprosjektet Mariakvartalet der Veidekke starter byggingen av kjelleren i disse dager. Prosjektet Vannkunsten er utviklet i to faser, der de første ni husene nord for Bispekilen er kledd med grå Oppdal-skifer og stod ferdig i 2021. Vannkunsten Syd som Veidekke skal bygge består av fem nye hus, tegnet i tre forskjellige størrelser og som skal kles i Otta-skifer rust. De laveste husene skal ligge nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

– Veidekke hadde det beste tilbudet, og vi føler oss trygge på at de vil realisere prosjektet i tråd med våre kunders forventninger, sier Lars Holm, administrerende direktør i Oslo S Utvikling.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt i september med ferdigstillelse høsten 2025. Les mer om prosjektet her.

logo
Bjørn Laberg