Prosjektnyheter

Utvider Tista senter i Halden

Utvidelse av Tisla kjøpesenter i Halden. Ill. SG Arkitekter

AKTUELLE PROSJEKTER: I juni starter arbeidet med å utvide Tista Senter med hele 3.200 kvadratmeter. AF Gruppen er valgt som entreprenør.

Av Bjørn Laberg

Scala Tista har inngått avtale med AF Gruppen om utvidelsesprosjektet «Tista Senter Vest». Senteret skal få nytt inngangsparti og det nye tilbygget skal gi plass til tolv nye butikker, der sportsbutikken blir den desidert største.

Avtalen omfatter i tillegg til fundamentering og grunnarbeider, oppføring av råbygg og tett bygg.

Byggestart er juni 2021 med ferdigstillelse april 2022.

– Scala Eiendom ser frem til en utvidelse av Tista Senter i samarbeid AF Bygg Østfold. AF Bygg Østfold har vært engasjert ved tidligere utvidelse av Tista Senter, som vi var veldig godt fornøyde med, sier Per Christian Kjellgren, Leder prosjekt og utvikling i Scala Eiendom.

– Vi har lang erfaring med nybygg og ombygging av kjøpesentre i regionen vår. I tillegg til Tista Senter, har vi blant annet utført ombyggingsarbeider Østfoldhallen, Amfi Moss, Amfi Sarpsborg og Rygge Storsenter. Erfaring og kompetanse vi vil ta med inn i dette prosjektet. Vi ser frem til å samarbeide med kunden om et nytt og moderne senter i Halden, sier Morten Midtskog, direktør i AF Bygg Østfold.

Scala Eiendom eier i dag en rekke store kjøpesenter over hele Norge. Tista Senter ligger plassert midt i sentrum av Halden langs med elven Tista, derav navnet.

Fylke: Viken

Kommune: Halden

Tiltakshaver: Scala Tista AS

Arkitekt: SG Arkitekter AS

Totalentreprenør: AF Gruppen Norge AS

Byggeperiode: 11 Måneder

Verdi: 120-140 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.