Aktuelt

Tilbyr skybasert sikkerhetskopi av xComfort Bridge

En gratis produktoppdatering på alle nye og eksisterende smarthjemsystemer fra Eaton, gjør at oppsettet for appen og enhetene lagres i skyen.

– Dette er en gavepakke til både boligeier, eiendomsmegler, takstmann og elektriker, skriver Eaton i en pressemelding.

– Eatons populære produktserie for smarthjem, xComfort, gir boligeieren trådløs kontroll over et vell av elektroniske apparater fra én og samme enhet, Bridgen. Lys, varme, solskjerming og tekniske apparater er bare noen eksempler på løsninger som kan styres fra en xComfort Bridge. Når Eaton nå ruller ut sin seneste programvareoppdatering til produktet, er det et stort pluss for flere enn bare boligeieren, forteller Jon Helsingeng, administrerende direktør i Eaton Norden. 
 
Møter dokumentasjonskravene ved boligsalg 

Den nyeste programvareoppdateringen, som inkluderes kostnadsfritt via appen for alle nye og eksisterende xComfort Bridge-systemer, innebærer at installatøren med få tastetrykk kan åpne Bridge-appen på telefonen sin og lagre en sikkerhetskopi av boligens komplette xComfort-konfigurasjon. Denne blir deretter lagret i skyen og vil være tilgjengelig når og hvor som helst via fjerntilkoblingen. 
 
– Med det får elektrikeren full sporbarhet og gjennomsiktighet på egen installasjon. Det er i seg selv et solid pluss, men vel så viktig er den store merverdien dette gir til andre fag enn elektro, sier Jon Helsingeng. 
 
Dokumentasjonskravene ved boligsalg har blitt strammet inn de siste årene. Sikkerhetskopiering av Bridge-konfigurasjonen passer som hånd i hanske med denne prosessen og med tjenester som for eksempel Boligmappa, som vil være et naturlig sted for en slik backup av konfigurasjonen. 
 
– Når et xComfort-smarthjem legges ut for salg på boligmarkedet, kan selger nå hente ut hele systemkonfigurasjonen fra skyen. Dette vil være nyttig og verdifull dokumentasjon å kunne fremlegge til både takstmann, eiendomsmegler og ikke minst potensielle boligkjøpere, forklarer Helsingeng. 
 
– Øker boligverdien 

Han minner samtidig om at et ferdig installert xComfort-system er en del av en boligs faste elektroinstallasjon.

– Det betyr økt boligverdi, når eiendomsmegler kan vise til at boligen er konfigurert som smarthjem – og at man med få tastetrykk har fullt innsyn i hvordan systemet er bygget opp i tilfelle man trenger dokumentasjon eller ønsker å endre eller utvide det, understreker han.
 
Skybasert sikkerhetskopi av Eatons xComfort Bridge ble rullet ut over sommeren og leveres nå som standard på alle nye Bridge-produkter, og kan i tillegg oppdateres for alle eksisterende Bridge, uten tilknyttede ekstrakostnader eller lisenser.