Nytt om navn

Tidenes første eksterne styreleder i Jackon

Bildet: - Det er med entusiasme jeg går inn i rollen som styreleder, sier Ole Enger. - Jackon er et imponerende stykke norsk industrihistorie, der eierne har bygget bedriften sten for sten, noe jeg har stor respekt for, sier han.

Ole Enger er innsatt som ny styreleder i det familieeide industrikonsernet Jackon.

Nå skal selskapets posisjon ytterligere forankres og strategiene videreutvikles, men aller først starter rekrutteringen av ny toppsjef for konsernet.

Enger har lang erfaring fra norsk industri, blant annet fra Norsk Hydro, Elkem og REC. Han har i tillegg flere år bak seg med styreverv i norske bedrifter. Han tok den 16. juni over etter tidligere styreleder Magne Solgaard, som sammen med arvingene etter gründerne Solgaard og Akselsen, sitter med det lokale eierskapet. 

– Siden oppstarten i 1956 har eierfamiliene stilt med styreledere. Vi mener nå at det er riktig å tilføre mer ekstern kompetanse for å møte både dagens og framtidens endringer i markedet, sier avtroppende styreleder Magne Solgaard, i en pressemelding.

– Ole Enger har lang og bred erfaring fra industrien, og vi er glad for at han har kommet til Jackon, tilføyer Solgaard.

Den nye styrelederen ser fram til å bidra til å utvikle selskapets forretningsstrategier sammen med resten av styret og organisasjonen. Nå starter arbeidet med å finne en erstatter etter Stein Trygsland som etter 8 år som konsernsjef trakk seg tilbake høsten 2020. Finansdirektør Hege Buer er fungerende konsernsjef inntil ny permanent løsning er på plass.

– Det er med entusiasme jeg går inn i rollen som styreleder, sier Ole Enger. – Jackon er et imponerende stykke norsk industrihistorie, der eierne har bygget bedriften sten for sten, noe jeg har stor respekt for. Jackon er et innovativt selskap som har vokst mye de siste årene, vi skal utvikle dette videre. Første trinn er å finne og ansette en ny konsernsjef, avslutter Enger.