Produktnyheter

The Cable: Lav energi og høy gulvvarme

Bildet:– Vi har montert The Cable i en del lokale prosjekter. Kabelen er stivere, mer elastisk og raskere å montere. Slik kan vi raskt hoppe på tilsvarende oppdrag for vår arbeidsgiver, sier Karlsrud og Gravermoen Jensen.

På Vøyenenga i Bærum oppføres det nå en ny enebolig over tre plan. Her legger montør Jørgen Karlsrud og lærling Jesper Gravermoen Jensen fra Brødrene Helgesen i Hønefoss aluminiumkabelen «The Cable» fra Varmecomfort på armeringsnett før innstøping i grunnmur.

–The Cable er lett å bøye, håndtere og legge ut i sin fulle bredde. Det sparer oss for mye tid og krefter, påpeker Karlsrud og Gravermoen Jensen. Jesper som begynte som lærling hos Hønefoss installatøren for to måneder siden har allerede lært mye om elektrofagets mange muligheter. 

Miljøvennlig kabel 

The Cable er en miljøvennlig varmekabel uten farlige virkestoffer, som er lett håndterlig for montører. Den er primært utviklet for innstøping i betong. Kabelen har en ytre kappe og en dobbel aluminiums skjerm som gjør den egnet til å feste på armeringsnett. Den er også egnet for liming på ubrennbart materiale. 
– Den er formstabil, rask og enkel å legge på betong, sier distriktssjef Øyvind Røed i Varmecomfort, med ansvaret for Oppland, Buskerud og Telemark, i en pressemelding.

Enkel å installere

– Kabelen er rimeligere sammenliknet med andre på markedet. The Cable er enkel å legge ut i sin fulle bredde og sparer montørene for mye plunder og heft, sier Røed. Han har arbeidet hos Varmecomfort siden 2016 og har opparbeidet seg god kunnskap om bruken av varmekabler spesielt og varmefolie generelt. 
– I tillegg har jeg jobbet på andre siden av bordet som saksbehandler hos Brødrene Helgesen i 16 år. Slik sett har jeg tilegnet meg god kompetanse om elektrobransjen, sier Røed.

Elektrikererfaring siden 1917

Brødrene Helgesens AS i Hønefoss er en av landets eldste installatører med elektrikererfaring siden 1917. Bedriften har 50 ansatte og har opplevd en rivende utvikling fra å installere enkle lyspærer i boliger til dagens smarthusløsninger. Ingen bedrift er bedre enn hva de ansatte gjør er selskapets motto. Stabil arbeidskraft har i alle år bidratt til vekst og suksess. 

Ingen reklamasjoner

The Cable er et nytt varesortiment som ble markedsført for ett år siden av Varmecomfort. Allerede har det blitt brukt i en rekke byggeprosjekter med suksess. Kabelen leveres med 25 års garanti og har så langt ikke hatt noen reklamasjoner. Inntil nylig ble det i Norge levert kabel med bly i kappen. På grunn av miljøfaren ble den tatt av markedet. 
– På forhånd målte vi opp og klargjorde kabelen før støping. Dette er et montasjevennlig produkt fordi aluminiumkappen gjør den elastisk og enkel å tilpasse underlaget, understreker de.

Ny aluminiumskabel

Den nye aluminiumkabelen The Cable har mange likhetstrekk med tradisjonelle varmekabler. Forskjellen er at den er mye stivere og elastisk slik at den blir enklere å montere. Den kraftige aluminiumkappen gjør at kabelen er mer formstabil slik at den raskt kan legges ut i sin fulle bredde. Den kan ligge på armeringsjern, trådnett eller tilsvarende installasjoner. Den er velegnet til innstøping i betong, samt til is og snøsmelting, sier Røed. Han kan fortelle at Varmecomfort er ene og alene om utformingen av denne kabeltypen i markedet. – Vi har så langt fått gode tilbakemeldinger fra våre brukere til produktet.

Kortere monteringstid

– Vi har montert The Cable i en del lokale prosjekter. Kabelen er stivere, mer elastisk og raskere å montere. Slik kan vi raskt hoppe på tilsvarende oppdrag for vår arbeidsgiver, sier Karlsrud og Gravermoen Jensen. De kan fortelle at samarbeidet med Varmecomfort fungerer utmerket i prosjektene de har vært involvert i. 
– Står vi overfor et problem som vi må ha svar på omgående eller mangler kabellengder, er Røed på pletten med en gang. – Da får vi svar på våre problemer og levert nok kabellengde til vårt oppdrag slik at ventetida blir minimal, sier de til slutt. 

Bildet: –The Cable er lett å bøye, håndtere og legge ut i sin fulle bredde. Det sparer oss for mye tid og krefter, sier montør Jørgen Karlsrud (t.h) og lærling Jesper Gravermoen Jensen fra Brødrene Helgesen i Hønefoss på byggetomt i Vøyenenga. Her sammen med sier distriktssjef Øyvind Røed i Varmecomfort