Produktnyheter

Test av ZPRO beslag vs. standard beslag

Siden lansering av ZPRO serien har Christiania Spigerverk hatt en test gående i et maritimt klima. I to år har bedriften hatt bjelkesko montert på en brygge på Vestlandet.

Simpson Strong-Tie har de siste år lansert en serie bygningsbeslag som vinkler, bjelkesko og hullplater etc. som er beregnet på utendørs bruk. Tidligere har valget stått mellom A4 syrefaste eller pre-galvaniserte beslag (som er bransjestandard). Grunnet stor prisforskjell har dessverre mange vegret seg for å benytte syrefaste beslag for utendørs bruk, og heller tatt sjansen på et standard beslag.

– ZPRO er en mellomting mellom syrefast og standard, men prisen ligger  mye nærmere standard beslag, enn A4 syrefaste beslag. ZPRO er ikke tiltenkt brukt i et slik miljø. For å fremskynde en prosess, fant Chistiania Spigerverk det viktig å gjøre prøver under slike forhold. Tidligere har det blitt testet med svært godt resultat i salttåke kammer, men ingenting slår en ekte test i tøft vestlandsklima, skriver Christiania Spigerverk i en pressemelding.

Beslagene ble montert med beslagskruer som passer til beslagets legering. ZPRO ble montert med Impreg+ skruer, og standard beslaget ble montert med el. zink skruer.

Bildene viser fra montering og etter 1 og 2 år (Nærbildene er etter 2 år.) Som nevnt er ikke beslagene tiltenk et slikt ekstremt klima, men det viser tydelig at det er stor forskjell på et standardbeslag og et ZPRO beslag om man benytter det utendørs.

Bilde 1: 18 september 2020Et bilde som inneholder utendørs, tre, sitter, bordAutomatisk generert beskrivelse

Bilde 2: 12 september 2021Et bilde som inneholder kartAutomatisk generert beskrivelse

Bilde 3: 15 september 2022

Nærbilder etter 2 år