Produktnyheter

Teglgigant sørger for optimalisering av fremdrift og økonomi med ny løsning

Med det nye monteringssystemet til Wienerberger blir det mulig å spare både tid og penger takket være det nye TC klips alu-systemet, hvor bekledningsteglen kan monteres uten bruk av skruer. Foto: Wienerberger

Nye arkitektoniske muligheter, rask montering og rikelig mulighet for gjenvinning. Ifølge Wienerberger er fordelene med å velge bekledningstegl mange. Spesielt nå som teglprodusenten er på banen med et helt nytt monteringssystem som sikrer effektiv fremdrift og god totaløkonomi.

Bekledningstegl preger bybildet mer og mer. Og med ganske god grunn spør du Nordens største teglprodusent. Med lanseringen av et nytt og effektivt monteringssystem til Urban bekledningstegl, slår Wienerberger nok et slag for det sirkulære byggematerialet som kombinerer estetikk og funksjonalitet.

Bekledningsteglen, som kan brukes på både tak og fasader, gir en stofflighet til bygget og byrommet. Det nye monteringssystemet i aluminium passer til produsentens Urban bekledningstegl med T-profil med en børstet overflate som gir en ren og klar linje på fasaden.
Foto: Wienerberger  

Sikrer totaløkonomien på større prosjekter
Med det nye systemet gjør teglprodusenten det mulig å spare både tid og penger takket være det nye TC klips alu-systemet, hvor teglen kan monteres uten bruk av skruer. Dette gjør løsningen svært egnet for storskala bygging, hvor besparelsene er til å ta og føle på.

Det trengs to klips per teglplate for å montere bekledningsteglen. Hver tegl skyves lett opp og holdes på plass av de to klipsene, som settes under press og låser for videre bevegelse:

– Selve monteringen er derfor veldig enkel, rask og effektiv – helt uten bruk av skruer. Dette er med på å sikre rask fremgang og god totaløkonomi, forklarer Per Ivar Ødegaard, produktsjef for tak- og bekledningstegl i Skandinavia hos Wienerberger. Han legger til:

– På grunn av den enkle og raske monteringen er systemet spesielt ideelt for større konstruksjoner og høye bygninger med mange uavbrutte overflater. Det vil også være en betydelig større tidsbesparelse ved å velge TC klips alu-systemet.

Nærmere bestemt er Urban T bekledningtegl montert på det nye TC klips alu-systemet, som består av en aluminiumsprofil med tilhørende rustfrie klips. Aluminiumsprofilen monteres direkte til den vertikale sløyfen i aluminium.  Det skaper den nødvendige avstanden mellom bakvegg og bekledningstegl for optimal og nødvendig ventilasjon og utlufting.

Støtter en sirkulær tankegang
Urban bekledningstegl er gjenbrukbare fordi teglen hektes opp uten bruk av mørtel. Derfor kan både bekledningsteglen og aluminiumssystemet tas ned igjen og monteres på ny fasade.

– Produktet passer inn i en sirkulær og bærekraftig tankegang, som vi opplever en økende interesse for på landets tegnestuer, sier Per Ivar Ødegaard avslutningsvis om det nye monteringssystemet, som er enklere å prosjektere og montere.

 

Fakta:

Urban bekledningstegl finnes i de tre profilene, T-, L- og U-profil, som passer til forskjellige monteringssystemer og gir ulikt relieff.

Det nye TC klips systemet passer til Urban T bekledningstegl og monteres uten bruk av skruer. Det sparer tid og økonomi.

Urban bekledningstegl finnes i fem farger, nemlig krem, brun, teglrød, vinrød og sort.

Urban-serien er nå også tilgjengelig i den nye valnøttbrune fargen med sort spill Rosenborg.

Samlet sett er Urban TC klips alu-systemet klassifisert som en brannsikker fasade i henhold til brannklasse A1.