Infrastruktur

Snart er «Hareide-bommen» på flyttefot

Tov Tronrud og Hans Olav Dalen i SVV ved nytt bomsted på Nedre Jerpetjønn(Foto: Kjell Wold)

Arbeidene med å flytte E134 bommen i Saggrenda 8,5 kilometer lenger vestover mot Notodden er nå i gang.

Om en drøy måned kan de 27 husstandene på Meheia da juble for «gjenforening» med hjemkommunen Kongsberg innenfor E134-bommen.

Dermed holder statsråden også sitt løfte fra vegåpningen på Kongsberg 3. juli 2020, da han gledet innbyggerne i sølvbyen med at bommen i Saggrenda skal flyttes til kommunegrensa mot Notodden.

Ny bom ved Nedre Jerpetjønn er trolig i drift i månedsskiftet juni/juli en gang. (Foto: Kjell Wold)

E134-bommen vest for Kongsberg står i dag ved Kobbervoillane et par kilometer vest for Saggrenda, mens E134-bommen i øst står på kommunegrensa til Øvre Eiker.

Før sommerferien skal ny bom i vest omplasseres til Nedre Jerpetjønn på Meheia tett på grensen til Notodden kommune.

Hans Olav Dalen i Statens vegvesen forteller at bommen trolig er ferdig montert og i drift en gang rundt sommerferiestarten. Denne uka har entreprenøren Mesta startet arbeidene med å opprette nytt bompunkt.

Dagens bom ved Kobbervollane blir flyttet 8,5 km vestover. (Foto: Kjell Wold)

Her skal det opp ei ny bombu, bomportal, en ny trafokiosk, nytt rekkverk langs vegen og nye skilter. Bestillingene på nytt utstyr skal være i rute til levering tidlig i juni.

Dermed planlegger man å sette det nye bompunktet i drift en gang rundt månedsskiftet juni/juli, samtidig som bompunktet ved Kobbervollane blir avviklet.