Sanitær

Smart komfortgulvløsning fra Canes

Canes Lav Klett er tilpasset prosjekter med lav byggehøyde, og sparer håndverkeren for både tid og krefter.

Det er nok en utbredt oppfatning at dersom det skal monteres vannbåren varme i gulv i kombinasjon med lyddemping, vil det kreve en viss byggehøyde. Nå har Canes utviklet et system som gjør at problematikken kan legges på hylla – for godt. Canes Lav Klett er en lett håndterlig systemløsning tilpasset alle prosjekter, inkludert de der lav byggehøyde er en forutsetning.

Smart montering og lette materialer
– Det geniale med Canes Lav Klett er kombinasjonen med enkel montering, lette materialer og klar-til-bruk-løsninger. Systemet består hovedsakelig av en 2 mm selvklebende syntetisk fibermatte. Dette sørger for en svært enkel montering på jevne overflater. Fibermatten har i tillegg en sterk borrelåseffekt. På denne måten kan ferdig tilpassede rør monteres med borrelås til matten, sier Thomas Steinsland hos Canes AS, i en pressemelding.

– Med lim på baksiden av fibermatten er det også mulig å lime skjøt i skjøt, i tillegg til at Klett-duken kan legges over kantlist. At duken i tillegg er diffusjonsåpen, gjør at konstruksjonen blir pustende. Med ferdig merket cc-avstand på duken, blir rørmontering ekstra enkelt. Og løsningen kan selvfølgelig kombineres med alt av Aprobo desibel trinnlydsmatter, Steinsland.

Tunge tak med armeringsmatter
Tor Geir Goa er prosjektleder for gulv i Interiørfaghuset T. Lund, den største leverandøren av gulvprodukter, maling, mur og flis i Rogaland. Han har mye godt å si om det revolusjonerende systemet til Canes, som erstatter de tunge armeringsnettene som har vært eneste løsning ved montering av vannbåren eller elektrisk varme på gulv de siste 20-30 årene.

– De armeringsnettene er gjerne 2 ganger 5 meter lange, de er tunge, de er uhåndterlige, og du må enten bruke vinkelsliper eller en type Olsen-banden avbitertang for å kutte og tilpasse til ønsket mål. Det er tungt og det er mye arbeid, innrømmer Tor Geir, som ikke legger skjul på at produktutviklingen på området var etterlengtet.

 

Beste oppfinnelse siden hjulet
Med over 20 års erfaring på gulvløsninger var det hjelp å få fra fagfolkene og utviklerne i Canes.

– Vi fikk et spørsmål fra gjengen i Canes som lurte på om vi ville prøve et produkt som kunne gjøre hverdagen enklere. Det var altså denne klettfilten. En løsning som er basert på borrelås, og så lett at du kan ta en rull på rundt 20 kvadratmeter under armen. Den rullen alene tilsvarer gjerne to til tre av disse tunge armeringsnettene. I tillegg er mattene selvklebende med en tilhørende tape på baksiden. Ganske enkelt genialt. For en i gulvbransjen, kanskje den beste oppfinnelsen siden hjulet, ler Tor Geir.

På akkurat dette prosjektet ble systemet lagt over stedstøpt 260 mm og det ble satt ekstra strenge tiltak på lyddemping. Oppbygningen ble da:

–           Nedsenket lydhimling

–           260-280 mm, stedstøpt betongdekke

–           Aprobo Decibel 3, 10mm

–           Canes Lav Klett 2mm

–           Avretting 40-50mm (varierende grunnet bad og gang)

–           Toppsjikt, parkett og fliser

Enklere montering, færre skader
Det at klettfilten er enkel å legge samt mer håndterlig, er en stor fordel for håndverkerne og ikke minst for miljøet de arbeider i, ifølge Tor Geir.

– Det er ofte at vi jobber omgitt av ferdigbehandlede overflater, enten vinduer eller vegger, og det er fort gjort å ødelegge noe når du kommer med disse svære, tunge armeringsnettene. Det er begrenset hvor mye man klarer å skade omgivelsene med en letthåndterlig rull med filt, sier Tor Geir.

Ingen vedlikehold
Canes Lav Klett bygges inn i selve konstruksjonen, og krever derfor ingen vedlikehold eller rengjøring. Dette fordrer selvfølgelig at monteringen er gjort forskriftsmessig. Så lenge det ikke utsettes for uforutsett stor slitasje og belastning, vil produktet vare ut byggets levetid.

Spar tid og fokuser på HMS
Kostnadsrammene for bruk av armeringsnett sammenlignet med Canes Lav Klett er tilnærmet like, dersom man ser på sluttregningen av både utførelse og klargjøring. Den store besparelsen vil ligge i antall arbeidstimer, og ikke minst med tanke på kroppslig slitasje på deg og dine medarbeidere.

– Tar vi et eksempel på 20 kvadratmeter, vil Klett ha en vekt på 6 kg, mot 40 kg på armeringsnett med tilhørende utstyr. At det er langt mindre behov for utstyr og verktøy som trådbinder og plaststrips, gjør også arbeidsdagen langt enklere. Hvis det er behov for armering leverer Canes et forsterket armeringsnett av glassfiber på rull som veier under 5 kg per 50 kvadratmeter på rullen, avslutter Thomas Steinsland fra Canes.