Nyheter

Skanska bygger Helgerudkvartalet

Bildet: Skissetegning som viser hvordan Helgerudkvartalet blir når det står ferdig

Skanska har signert kontrakt med Andenæs Eiendom om bygging av Helgerudkvartalet i Sandvika.

Helgerudkvartalet er første fase av et stort byutviklingsprosjekt i sentrum av Sandvika. Det skal bygges to helt nye kvartaler på totalt ca. 60 000 m2. Prosjektet er kombinasjonsbygg med både næringsarealer og boliger.

Prosjektet er utviklet av Andenæs Eiendom, og Skanska vant prosjektet etter en konkurranse basert på pris og gjennomføringsevne. Nå går partene inn i en samspillsfase hvor prosjektet skal detaljprosjektertes og man skal i felleskap jobbe med gode løsninger og kostnadsreduksjoner. Den endelige kontraktsverdien settes i denne fasen og Skanska ordrefører heller ikke prosjektet før bygging endelig bestilles.

Andenæs Eiendom, som eier en rekke eiendommer i Sandvika, har jobbet med utviklingen av det som blir selskapets største prosjekt helt siden starten av 2000 tallet.

– Vårt overordnede mål med dette prosjektet er å videreutvikle Sandvika sentrum til et attraktivt bysentrum med liv i gatene, spennende tilbud på gateplan, og bygninger som har kvalitet og arkitektonisk verdi. Vi er veldig fornøyde med å få Skanska med oss på laget, og sammen skal vi realisere et prosjekt som både skal forsterke stedstilhørelse og identitet i byen. Her skal det bli trivelig å både bo og jobbe og ikke minst drive butikker og spisesteder som går bra og bidrar til å lage vitalitet og liv i sentrum, forteller Kristoffer Andenæs, i en pressemelding.

Han representerer familien Andenæs, som er eiere av Andenæs Eiendom.

– Prosjektet har solgt meget godt og vi planlegger for oppstart bygging rett over nyttår, sier Andenæs videre.

De fem nederste etasjene blir næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje. I sjette etasje skal det bygges en felles takhage for boligene som bli liggende i 6 frittstående boligbygg på taket av næringslokalene. Boligbyggene blir fra 6 til 10 etasjer høye, og består av totalt ca. 230 boenheter i ulike størrelser. Prosjektet blir miljøsertifisert i henhold til BREEAM NOR Excellent, som vil bidra til å sikre at bygningene blir sunne, velfungerende og energieffektive.

– Vi er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika. Med den spesielle kombinasjonen av næring og bolig og ikke minst ambisiøse milljøambisjoner er dette er prosjekt som passer meget godt inn i vår portefølje, forteller Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.