Aktuelt

SANDS Advokatfirma til Entras nye kontorbygg i Bergen

Hovedinngang Nygårdsgaten 91-93 (illustrasjon Mir)

SANDS, som er et av Norges største fullservice advokatfirmaer, har inngått en tiårig leieavtale med Entra om 1.400 kvadratmeter ved det nye kontorbygget som kommer i Nygårdsgaten 91-93 i Bergen.

På Nygård, rett over gaten for Media City Bergen, har Entra akkurat satt spaden i jorden for det som blir ett av svært få nye kontorbygg i Bergen sentrum de neste årene. Bygget som blir på cirka 12.000 kvadratmeter, skal stå ferdig mot slutten av 2022, og SANDS Advokatfirma er første leietager.

—SANDS har hatt en enorm vekst og har de siste årene fått nye lokaler i alle byene vi er lokalisert i. Nå ser vi frem til å flytte inn i et topp moderne bygg i Bergen med en sentral plassering i et område hvor det skjer mye spennende. Da vi begynte å se etter nye lokaler var det viktig å finne noe som er tilpasset våre behov og som har det uttrykket vi ønsker. Gjennom avtalen med Entra blir vi tatt med i prosessen allerede før bygget settes opp og får mulighet til å skreddersy løsningene, sier Vibeke Oretorp – Markeds- og kommunikasjonsdirektør for SANDS Advokatfirma.

— Vi er utrolig glade for at SANDS Advokatfirma har valgt å inngå denne avtalen med oss. Dette blir et topp moderne kontorbygg med attraktive arbeidsplasser som vi tror vil passe dem godt. Bygget får stor fleksibilitet i utforming av etasjeflatene, hvilket legger godt til rette for leietagere som ønsker en variasjon i arbeidsplassutforming og har mange ulike behov. Det er gledelig at vi allerede er i gang med byggeprosjektet av Nygaarden, og det skal bli en fornøyelse å ønske SANDS velkommen til helt nybygde lokaler mot slutten av neste år, sier Sturla Hjelmervik – leder for Entra i Bergen.

Nygård, med Media City som et sentrum, er allerede etablert som en av de mest attraktive kontordestinasjonene i Bergen. Når nybygget Nygaarden ser dagens lys, vil området for alvor etablere seg som Bergens nye forretningsområde.

Sentralt – på Bybanestoppet
Blant byggets mange gode kvaliteter er for eksempel en beliggenhet på Bybanestoppet på Nygård.

—Når vi sier på, så mener vi på. Man kommer ikke nærmere et bybanestopp enn dette. Fra man går ut døren på Bybanen, så er det bare et par skritt før man går inn døren på Nygaarden. Her kan man virkelig komme seg tørrskodd på jobb, forteller Hjelmervik.

I tillegg er ByGarasjen, Bystasjonen og Bergen Togstasjon, som ligger bare noen minutters spasertur unna, det kollektive hjertet i Bergen. Her møtes alt av offentlig kommunikasjon. I ByGarasjen er det også svært god parkeringsdekning.

Området på Nygård har siden etableringen av Media City fått et betydelig løft. Dette er i dag et levende område med en spennende miks av boliger, undervisning, spisesteder og profilerte selskap som leier kontor.

— Denne utviklingen forsterkes ytterligere med ferdigstillelsen av Nygaarden og ved at SANDS kommer hit. Jo mer som kommer til i dette området, jo mer levende og pulserende blir denne delen av Bergen sentrum. Vi skal også aktivisere første etasje i vårt prosjekt med utadrettet servering, hvilket vil skape et attraktivt tilbud til nabolaget, sier Hjelmervik.
Ut over en svært god beliggenhet, så får bygget en veldig god utforming, hvor det legges stor vekt på fleksible og funksjonelle arealer og gode kvaliteter, men ikke minst gode dagslysforhold i alle byggets etasjer og arealer.