Aktuelt

Sammen om Kristiansunds nye opera- og kulturhus

Partnerskapet Hent, Henning Larsen og Rambøll skal designe og utforme det nye hjemmet for kultur i Kristiansund. Foto: Mickey Bo

Etter at Hent vant totalentreprisen for opera, museum og kulturhus i Kristiansund, er det nå klart at partnerskapet Hent, Henning Larsen og Rambøll skal designe og utforme det nye hjemmet for kultur på Norges nord-vestkyst.

Prosjektet ble vunnet i en anbudskonkurranse for totalentreprise drevet av XPRO AS på vegne av OMKK Eiendom AS, der det HENT-ledede teamet scoret høyest i vurderingsundersøkelsene. I evalueringen hadde de blant annet det beste forholdet mellom pris og kvalitet etter tildelingskriteriene.

Et bygg som ivaretar kultursatsingen i byen

-Opera- og kulturbygg er et område Henning Larsen og Rambøll har lang erfaring med, de siste prosjektene er Operaen i Bastille, Harpa Koncerthall, Uppsala Konserthus og Nasjonalmuseet i Oslo. Sammen med HENT og Henning Larsen er jeg sikker på at vi skal klare å tilby innbyggerne i Kristiansund et flott bygg som ivaretar kultursatsningen i byen og regionen, sier Bjørn Tore Landsem, direktør Bygg i Rambøll, i en pressemelding.

Et revidert skisseprosjekt utvikles

Med det nye opera-, bibliotek- og kulturhuset i Kristiansund vil prosjektgruppen arbeide tett sammen med byggherrerådgivere, brukergruppene og byggherre. Gruppen vil gjennom dette samarbeidet utvikle et revidert skisseprosjekt til og med forprosjekt. De første to fasene kontraheres via HENT mot byggherren. Henning Larsen og Rambøll bidrar med kompetanse innen alle arkitekt- og ingeniørfag.

– Vi er stolte av å være med på et så spennende prosjekt i Kristiansund, og vi ser det som en mulighet til å ikke bare lage en bygning, men et ekte samfunnshus for kultur i byen og langt utenfor den, sier Henning Larsens Design Director og Partner Kasper Kyndesen.

Fire kulturleverandører under samme tak

Kristiansund har en blomstrende kulturscene, spesielt innen musikk. Byen er hjemmet til Norges nest eldste operahus (etablert i 1928) og er vert for den årlige Operafestukene-festivalen.

Fire veletablerte, profesjonelle kulturleverandører utgjør i dag selve bærebjelken i kulturlivet i Kristiansund og på Nordmøre: operaen i Kristiansund, Stiftelsen Nordmøre museum, Kristiansund bibliotek og Kristiansund kulturskole. Alle disse aktørene har lang historie med kulturarbeid i Kristiansund