Produktnyheter

Sammen om første industrihjelm med MIPS

Intellity AS har inngått samarbeid med Guardio Safety AB, og kan nå som først i Norge tilby den første industrihjelm med MIPS i Norge, Guardio ARMET.

MIPS, som står for Multi-directional Impact Protection System, er et resultat av tjue års forskning ved Kungliga Tekniska Högskolan og Karolinska Institutet, og er kort fortalt et tolagssystem inne i hjelmen som minsker rotasjonskraften som overføres til hjernen ved støt og slag mot hodet.

– Hjelmen er lett, og MIPS-systemet er montert i hjelmen med strikker som tillater det ekstra laget, og hodet, å bevege seg inne i hjelmen. Dette er konstruert som en videreføring av kroppens egen måte å beskytte hjernen på, siden hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskyttes av ryggmargsvæsken ved slag. Kort fortalt ledes energi fra slag bort fra hodet og hjernen, sier daglig leder i Intellity, Eigil Heltne, i en pressemelding.

– MIPS har blitt mer og mer vanlig i sport- og fritidshjelmer de siste årene, og vi er veldig glade for å endelig kunne tilby dette i en industriell vernehjelm i Norge. Hodet er svært utsatt på en byggeplass, og en tradisjonell hjelm gir rett og slett ikke nok sikring. Vi håper at ARMET vil kunne bidra til lavere fravær som følge av støt og fall, sier daglig leder i Intellity, sier Heltne.

– I tillegg har hjelmen twICEme installert, en NFC-chip hvor arbeider selv kan legge inn vital informasjon som kan komme til nytte dersom uhellet er ute. Informasjonen leses raskt av på en mobiltelefon, enten man har appen installert eller ikke, legger han til.

– Vi i Guardio er glade for å ha inngått et samarbeid med Intellity, som deler vår ambisjon om å sikre bygge- og anleggsplasser gjennom gode og innovative løsninger, sier forretningsutvikler Philip Karlsson.