Aktuelt

Ramirent får prestisjefylt gullrangering

– Mye er jo veldig bra i Ramirent, men vel så viktig er det at det finnes mye godt stoff i dokumentasjonen fra EcoVadis som kan veilede oss videre i forbedringsarbeidet, sier HMS-sjef i Ramirent Norge, Lars-Morten Rostad.

For andre året på rad har Ramirent Norge blitt tildelt en prestisjefylt gullrangering i samfunnsansvar og bærekraft.

EcoVadis går inn og analyserer hvordan selskapet driver forretning og hvordan de jobber med sine samarbeidspartnere og leverandører i forhold til blant annet miljøvennlige tiltak og innvirkning på lokalsamfunnet. Selskapene rangeres ved hjelp av et analysesystem som evaluerer bedriftenes samfunnsansvar (CSR) basert på 21 kriterier fordelt på de fire områdene; miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftig forsyningskjede.


 

Beviset på at Ramirent Norge er gode på samfunnsansvar og bærekraft.

Nå viser den ferske rapporten fra EcoVadis at Ramirent Norge er blant de selskapene som scorer aller høyest på dette området i sin bransje. Selskapet fikk klassifiseringen «Gold» er med dette blant topp fem prosent av alle selskaper som er revidert av EcoVadis.

– Dette gjøre oss stolte internt samtidig som det er et konkurransefortrinn eksternt både i forhold til kunder og rekruttering. Og så gir det ikke minst ekstra motivasjon til å jobbe videre med å bli enda bedre på dette viktige området med fundamentale ting som etikk, bærekraft, miljø, samfunnsansvar og menneskerettigheter. Det handler om å vise dette i praksis og stille de samme kravene til våre egne underleverandører, sier HMS-sjef Lars-Morten Rostad i Ramirent Norge, i en pressemelding.

– Mye er jo veldig bra her, men vel så viktig for oss er at det finnes så mye godt stoff i dokumentasjonen som vil være et nyttig verktøy i vårt arbeid videre. Ramirent har nemlig satt oss nye høye mål både internt og for vår maskinpark for 2021, vi er nå i posisjon til å sette gode forbedringsmål i forhold til bærekraftig vekst basert på de konkrete anbefalingene, sier HMS-sjefen.