Nyheter

Planlegger boligbygging i Lonena

Regionsjef Andreas Hovden, Bonava. Foto: Bonava.

Bonava søker nå om detaljregulering av Lonena i Knarvik, nord for Bergen. – Vi håper på et par hundre boliger og et godt nabolag i et fantastisk område tett på Nordhordlands vakreste natur, sier regionsjef i Bonava, Andreas Hovden.

Lonena ligger i Knarvik, et tettsted i Alver kommune 30 minutters kjøretur nord for Bergen sentrum. Lonena-prosjektet blir Bonavas første, gode nabolag i Knarvik kommune.

 – Vi vet det er mange i bergensregionen er nysgjerrige på hvor mange boliger vi kan bygge i Lonena. Men, dette skal vi bli enige om med kommunen når detaljreguleringen av området er klart – forhåpentligvis tidlig i 2023, sier Bonava-sjefen. Bonava blir største utbygger i området. 

– Om alt går bra, så håper jeg de første spadetakene Lonenaparken kan tas mot slutten av 2023. Dermed kan det – om alt går bra med godkjenninger – kan de første flytte inn et spennende og solrikt nabolag, tidligst, i 2024, sier regionsjef i Bonava Andreas Hovden.

 Det har tatt tid, men nå settes det fart i boligplanene til Bonava. Lonena er avsatt til boligere i områdeplanen, men det som gjenstår er å få på plass en helhetlig boligplan for området. Det kalles en detaljregulering. 

Tar vare på og utvikler området
– Vi begynner nå en dialog med kommunen om hvordan området skal detaljreguleres. Det betyr at vi får svar på hvor mange boliger vi kan bygge. Vi skal bygge tett på et av Nordhordlands flotteste perler, og det arbeidet tar vi på største alvor, sier regionsjef i Bonava, Andreas Hovden.

Bonava og Rygir Tomteutvikling AS inngikk nylig en opsjonsavtale. Rygir eier tomten i Lonena, mens det er Bonava som skal søke om detaljregulering, og utvikle tomtene. Etter hvert skal Bonava kjøpe tomten. Pris for tomten og endelig omfang av hvor mange husstander det blir i Lonena, blir klart når detaljregulering er godkjent.

Oppgraderer området
Å detaljregulere Lonena regner Bonava vil ta drøyt to år. Hovden ser fram til et godt og tett samarbeid med kommunen. Boligutvikleren skal ikke «bare» utvikle boliger, de vil også utvikle et godt nabolag og utbedre turområdet, forteller regionsjefen i Bonava.

– Vi har store planer for naturområdet som blir klare innen kort tid. Leilighetene vil ligge sør-vest-vendt trukket godt opp i lien fra selve Brekkeløypa, med en fantastisk utsikt over Knarvik, sier Hovden.

Fakta om Bonava:
Bonava er en ledende boligutvikler i Nord-Europa som skaper hjem og nabolag hvor mennesker har høyest mulig livskvalitet. Bonava er første boligutvikler i Europa som har fått sine klimamål godkjent av Science Based Targets initiative. Med sine 2100 medarbeidere utvikler Bonava boliger i Tyskland, Sverige, Finland, Danmark, Norge, St. Petersburg, Estland, Latvia og Litauen, med en nettoomsetning på cirka 17 milliarder svenske kroner i 2020. Bonava`s aksjer, og grønne obligasjoner, er notert på Nasdaq i Stockholm.

Bonava har regionkontor i Bergen med 68 ansatte.