Aktuelt

Optimera kjøper Hansen & Krogh

Optimera har inngått avtale om kjøp av alle aksjene i Hansen & Krogh AS på Stålfjæra i Oslo. Oppkjøpet skjer som element i Optimeras arbeid for å styrke sin spesialistrolle innenfor verktøy, festemateriell og arbeidsklær.

Det er en bedrift med lange tradisjoner som nå blir en del av Optimera. Hansen & Krogh ble etablert i 1962 som en videreføring av virksomhet som siden 1946 har solgt verktøy og maskiner til proffmarkedet. Bedriften har opparbeidet seg en sterk posisjon i dette markedet ved blant annet å legge vekt på produktkunnskap, bredt sortiment og rådgivere ute på veien i tillegg til egen butikk og lager.

– Verktøy, festemidler og arbeidsklær er et satsningsområde for Optimera, spesielt mot proffmarkedet. Vi ønsker å styrke oss som samarbeidspartner for kunder i bygg og anlegg, men samtidig møte behovene til virksomheter innenfor industri, montasje, forvaltning og vedlikehold. Her vil Hansen & Krogh tilføre ytterligere kompetanse og kundemasse, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera, i en pressemelding. 

Hansen & Krogh har hatt mye fokus på betydningen av å ha en spesialist-rolle i markedet, effektive innkjøp for kundene sine, samt en kultur hvor kunden alltid skal få løst sine utfordringer.

Denne type utvidet servicetilbud står sterkt også hos Optimera og er noe kundene til Hansen & Krogh fortsatt vil dra nytte av. Kundene vil også kunne handle fra Optimeras nettverk av Optimera Proffsentere, Montasjeutstyr-kjeden, samt Montér-kjeden over hele Norge, noe som inkluderer leveringer direkte på byggeplass gjennom et landsdekkende distribusjonsnettverk. Bestilling gjennom e-handelsportalen MinOptimera er et element i dette.

Optimera lanserte nylig spesialistkjeden Montasjeutstyr hvor Hansen & Krogh på sikt vil inngå. Hansen & Krogh vil bli et viktig tilskudd til den nye spesialistkjeden.

– Firmaet vårt har hatt en spennende reise og fremfor alt fine hverdager sammen med flinke ansatte og våre mange, gode kunder. Av helsemessige årsaker ser vi at det er riktig å overlate selskapet til nye eiere og at kundene kan få dekket sine behov enda bedre gjennom Optimera som har store ressurser. Optimera har spennende satsinger hvor Hansen & Krogh vil passe godt inn til det beste for kundene inkludert logistikk, digitale kanaler og miljøfokus som stadig blir viktigere, sier daglig leder Marit Iren Opaas i Hansen & Krogh.

Hansen & Krogh har en meget sterk posisjon i Oslo-markedet og vil fortsette driften i Stålfjæra. Selskapets profil og varesortiment passer godt inn og vil gjøre Optimera til en enda mer komplett leverandør i regionen. Virksomheten vil inngå som en del av Optimera Region Øst som fra tidligere har åtte Montér byggevarehus, fire Optimera Proffsenter, regional salgsavdeling og kundeservice.

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark, RenCon, Montér og Montasjeutstyr. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain.