Nytt om navn

Olaf Thommessen begynner i HRP

Olaf Thommesen

Olaf Thommessen blir direktør for samfunnskontakt og fagdirektør for bærekraftig forretningsutvikling i HRPs nyopprettede enhet for miljø og bærekraft.

– Etter å ha jobbet i spenningsfeltet mellom næringsliv og politikk de siste 20 årene, med bærekraft som en av vår tids viktigste drivere, er mulighetene jeg får i HRP som å komme hjem for meg, sier Thommessen i en pressemelding.

Thommessen startet opp og drev Etheco i ti år. Et konsulentselskap som bistod kunder med bærekraftig forretningsutvikling. Etter hvert ble selskapet en del av Sopra Steria, med kombinasjonen teknologi og bærekraft. Thommessen hadde ansvaret for utvikling av bærekraft som forretningsområde, og deltok også i internasjonale interne fora for utviklingen av dette.

– HRP er en fremoverlent og meget dyktig virksomhet, med store visjoner og god gjennomføringsevne. Jeg håper å kunne bruke min erfaring til å bidra til at vi blir mer synlige for viktige beslutningstakere og at vårt viktige fokus på bærekraft blir enda tydeligere og ytterligere mer lønnsomt, sier Olaf Thommessen.

– Vi er svært fornøyde med at vi har fått med oss Thommessen på laget. Hans kompetanse og erfaring blir veldig viktig for oss, når vi skal utvikle vår satsing på bærekraft videre, sier direktør for miljø og bærekraftsenheten Lena Sagen.

Thommessen skal i tillegg til bærekraft også jobbe med HRPs samfunnskontakt. Administrerende direktør Jan Arild Kingswick sier at HRP har etter hvert fått en størrelse og posisjon som gjør at vi må være synlige på flere arenaer.

– Vår visjon er å bli Norges viktigste samfunnsbygger. Thommessens sterke kompetanse, lange erfaring og faglige engasjement på mange samfunnsområder, gjør oss førnøyde med å ha fått ham med på laget.

Thommessen gikk av som administrerende direktør i SMB Norge tidligere i år. Han er tidligere nestleder i Venstre, han har hatt ulike lederposisjoner blant annet i Orkla, Nera og Mitchell Madison Group. Han har MBA fra International Institute for Management Development, Lausanne, Sveits og har studerte statsvitenskap ved Institut d’etudes politique i Paris.