Aktuelt

Nytt OBOS-stipend til kvinnelig gründer

Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS (t.v.), deler ut et nytt OBOS-stipend til gründer Lara Moore.

Første utdeling av det nye OBOS oppstarts-stipendet gikk til Lara Moore og videreutvikling av hennes gründervirksomhet, Built Open.

Gründerstipendet er på 50 000 kroner, og er et nytt stipend som skal deles ut to ganger til dette året, til kvinnelige gründere i bygg- og eiendomsbransjen, tilknyttet Antler i Norge. Totalrammen er på 250 000 kroner for 2021. Målet er å trekke flere kvinnelige gründere til PropTech.

– OBOS er opptatt av mangfold, men som investor opplever vi at mange av selskapene som kommer til oss bare har mannlige gründere. For å bidra til å trekke frem flere dyktige kvinner, har vi opprettet dette stipendet, sier Ingunn Andersen Randa i en pressemelding, konserndirektør for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS.

Baner vei i bransjen
Moore berømmes for at hun har oppdaget et behov i bransjen og fylt det med sine ideer og gründervirksomhet. Gjennom selskapet Built Open, bygger hun en markedsplass for å enklere kunne knytte entreprenører til arbeidskraft. Det nystartede selskapet har allerede bidratt til å effektivisere bygg- og eiendomsbransjen.

– Støtten fra OBOS betyr mye for meg. Som en innovativ leder som baner vei i denne bransjen, betyr det mye å bli anerkjent for mitt initiativ. Jeg er spent på å se hvor vi kan ta Built Open dette året, med støtte fra både vår investor Antler, samt OBOS og Innovasjon Norge, sier Lara Moore.

Innovasjon og digitalisering er på full fart inn i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Både OBOS og Antler ble imponert over Moores energi og fremdrift da hun stiftet Built Open.

– Selskapet har på kort tid fått relevante pilotkunder på plattformen sin, og henvender seg til et stort rekrutteringsmarked innen bygg og anlegg. Lara og Built Open ønsker å bidra til å få riktig kompetanse til riktig tid, noe som har potensial til å gi økt effektivisering i byggebransjen, sier Randa.

OBOS Oppstarts-stipend
OBOS er industripartner til Antler og har besluttet å dele ut et stipend til kvinnelige gründere i Antler-programmet. Oppstartsstipendet skal deles ut to ganger til dette året, og totalrammen er på 250 000 kroner i 2021. Hensikten med å opprette stipendet har vært å stimulere til fornyelse i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Lara More deltok i fjorårets Antlerprogram. Hun er gründer av selskapet builtopen.com/