Aktuelt

Ny lederutfordring for Ståle Rød

Bildet: Ståle Rød har vært konsernsjef i Skanska Norge siden 2013, men er nå klar for å ta fatt på nye utfordringer. Foto: Skanska

Ståle Rød har blitt utnevnt til Executive Vice President (EVP) i Skanska Group. Han vil tre inn i sin nye rolle fra og med 1. januar 2023.

Ståle vil bli ansvarlig for Skanskas virksomhet i Norge, Storbritannia og Sentral-Europa, samt boligutviklingen i Europa.

Prosessen med å finne Ståles etterfølger som konsernsjef i Norge er allerede i gang. Fra og med 1. januar vil CFO Stein Ivar Hellestad tre inn som fungerende konsernsjef, fram til rekrutteringsprosessen er fullført, og ny konsernsjef er på plass.

– Ståle har gjennom årene han har ledet den norske virksomheten vist at han er en sterk og målbevisst leder. Han har etablert et tydelig kommersielt fokus med kunden i sentrum. Han har også videreutviklet og styrket kjernevirksomheten gjennom en svært vellykket satsning på bærekraft og innovasjon. Både bærekraft og innovasjon har en helt sentral plass i konsernets strategi, og jeg er derfor sikker på at Ståle vil kunne bidra med sin erfaring og kompetanse fra dag én, sier Anders Danielsson, President og CEO i Skanska.

Ståle Rød har vært konsernsjef i Skanska Norge siden 2013, men er nå klar for å ta fatt på nye utfordringer.

– Det har virkelig vært et privilegium å lede den norske virksomheten i snart 10 år og jeg er stolt over hva vi har oppnådd sammen. Med fokus på bærekraft og innovasjon har vi oppnådd svært gode resultater og hatt stabil lønnsom vekst de siste ti årene. Vår brede geografiske tilstedeværelse, vår solide finansielle posisjon og vår varierte portefølje gjør at konsernet står meget sterkt rustet for årene som kommer, og jeg ser virkelig frem til å ta fatt på nye utfordringer fra nyttår av, sier Ståle Rød.