Nytt om navn

Ny leder for LINK Arkitektur i Bergen

Administrerende direktør Grethe Haugland ønsker velkommen smart by urbanist Håkon Iversen som ny leder for Bergenskontoret. Foto: LINK Arkitektur / Hundven-Clements Photography.

Smart by urbanist Håkon Iversen (47) er ansatt som ny leder for LINK Arkitektur i Bergen med virkning fra 1. juni.

LINK Arkitektur representerer et av de største arkitektmiljøene i Bergen med 45 medarbeidere innen arkitektur og interiørarkitektur. Selskapet har stått for betydelige arkitektoniske grep i Bergen og på Vestlandet gjennom årene og har satt et tydelig fotavtrykk i byen og store deler av området langs bryggen.

I fjor ble leder for Bergens-kontoret Grethe Haugland løftet opp som administrerende direktør for hele LINK Arkitektur Norge. Nå overlater hun roret til Håkon Iversen som blir ny leder for Bergens-kontoret.

Håkon Iversen er en markant fagperson innen by- og eiendomsbransjen. Han har solid faglig ballast innen smart bærekraftig urban utvikling og brenner for det grønne skiftet.

-Verden urbaniseres i en fart vi aldri har sett maken til. Vi må planlegge nå for fremtidens gode byer å bo i. Som arkitektfirma ønsker vi å bidra med viktig kompetanse innen byutvikling. Det innebærer å søke løsninger som både er verdiskapende, utradisjonelle og som bidrar til å realisere det optimale potensialet i ethvert prosjekt når det gjelder sosial, miljømessig og smart økonomisk bærekraft. Vi har en hvass ambisjon om at vi skal bidra til å bære det grønne skiftet, enten det gjelder by eller bygd, sier Håkon Iversen, som ser frem til å samarbeide med teamet i Bergen med videre utvikling til beste for byens befolking, næringsliv og besøkende.

Iversen er utdannet master i Urban Design fra Universitetet i Sydney og har hovedfag i interiørarkitektur og møbeldesign fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen samt en Cand.Mag i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Han har lang erfaring spisset inn mot smart og bærekraftig urban utvikling som svarer godt på LINKs nye strategiske grep hvor vi skal bygge opp ytterligere kompetanse på bytransformasjon. På merittlisten er blant annet 3.5 år hos Cowi som Markeds- og Utviklingssjef for Smarte Byer, Bygg og Havner. Videre har han sammen med fire partnere etablert software -og proptech selskapet Infracity AI, hvor teknologitjenester for byutvikling og eiendom utvikles. I tillegg var han grunnlegger av Nordic Urban Design Association (NUDA), en ideell organisasjon som hadde som mål å samle urbanister fra de nordiske landene for å styrke feltet urban design innen byplanlegging. NUDA er nå kun signaturpartner for EØS prosjekter.