Aktuelt

NREP og Oslo House satser på boligprosjekt på Dælenenga

Illustrasjonsfoto fra Marstrandgata

I fjor inngikk NREP og Oslo House et partnerskap for å investere i boligutviklingsmarkedet i Osloregionen. Nå har partene gjennomført sitt første kjøp, Marstrandgata 8–10 på Dælenenga i Oslo.

Eiendommen er en del av kvartalet Chokoladefabrikken, som tidligere huset sjokoladeprodusenten Bergene og som nå er forvandlet til et attraktivt og urbant bomiljø. Selgere av eiendommen er Bunde Eiendom AS og Brødrene Jensen AS.  

Planen er at Marstrandgata 8–10 skal utvikles med 40-50 nye leiligheter  og rundt 1600 kvadratmeter næringslokaler. Marstrandgata 10 er en ubebygget tomt hvor det foreligger detaljregulering vedtatt i 2020.

– Det er veldig positivt at vi har funnet det første prosjektet sammen med Oslo House. Med en klar ambisjon om videre vekst innenfor det norske boligsegmentet ser vi frem til å jobbe med dette prosjektet og det videre samarbeidet. Målet nå er å få på plass flere tilsvarende prosjekter i tiden som kommer, sier Jannick Huseth, leder for boligutvikling i NREP Norge.

De sentrale personene i Oslo House kjenner dette området godt. De har tidligere stått bak det prisbelønte boligprosjektet Dælenenggata 36, som ligger like ved Chokoladefabrikken.

– Mange vil nå bo sentralt i byen, og vi skal utvikle urbane boliger med fokus på høy bokvalitet. Prosjektet i Marstrandgata 8-10 ligger i et svært attraktivt og sentralt område som er i ferd med å gjennomgå en kraftig nivåheving, og her skal vi utvikle gode urbane boliger og godt byliv sier Jarl J. Fronth, adm. dir. i Oslo House. 

Samarbeidet mellom NREP og Oslo House innebærer at de sammen kartlegger, kjøper og utvikler eiendommer. Hvert prosjekt blir organisert som et eget selskap med delt eierskap mellom partene. Oslo House vil ha prosjektlederrollen.