Aktuelt

Nå kan du kjøpe deg et fengsel

Bildet: Arendal fengsel ble brukt som fengsel med både høy og lav sikkerhet frem til sommeren 2020. Foto: Statsbygg

På jakt etter en eiendom utenom det vanlige? Statsbygg legger nå ut Arendal fengsel og Hof fengsel for salg.

– Bakgrunnen for salget av Arendal fengsel er at Kriminalomsorgen ikke lenger har behov for eiendommen etter at Statsbygg ferdigstilte to nye avdelinger for Agder fengsel i Mandal og Froland. Også Hof fengsel selges fordi det ikke lenger er statlig behov for eiendommen. Det ble lagt ned i 2019, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Fengselet i Arendal

Arendal fengsel ligger sentralt i Arendal, ca. en kilometer fra sentrum. Det ble brukt som fengsel med både høy og lav sikkerhet frem til sommeren 2020.

Se flere bilder av eiendommen på Finn.no.

Deler av fengselet ble bygget allerede i 1862, og har helt siden den gang fungert som fengsel. Det er ingen formell fredning på eiendommen, men den kan likevel anses for å være en bevaringsverdig del av lokalmiljøet.

Eiendommen består av to bruksnumre med tomteareal på til sammen 6 847 kvadratmeter. Bygningsareal er på 3 596 kvadratmeter. Eiendommen er en spennende og sentral utviklingseiendom med kort avstand til alle byens fasiliteter.

Fengselet i Hof

Hof fengsel (offisielt Nordre Vestfold fengsel, avdeling Hof) var et fengsel med lavere sikkerhetsnivå i Hof i Vestfold. På eiendommen lå det opprinnelig et anlegg driftet av Sivilforsvaret. Stedet ble tatt i bruk som fengsel for promilledømte i 1973. Fengselet var et åpent fengsel omgitt av et gjerde i stedet for fengselsmurer.

Se eiendommen på Finn.no.

Eiendommen består av tre festetomter på til sammen 33 350 kvadratmeter beliggende to mil fra Holmestrand sentrum. Bygningsmassen består av 19 bygninger på til sammen 7 992 kvadratmeter. Bygningsmassen består blant annet av celle- og forlegningsbygg, administrasjonsbygg, garasjer, verksted, storkjøkken og matsal, undervisningsbygg mm. Eiendommen kan være egnet for mange ulike virksomheter, og er regulert til offentlig og privat tjenesteyting.

Bildet: Hof fengsel ligger landlig to mil fra Holmestrand. Foto: Statsbygg

Både Hof og Agder fengsel vil annonseres i markedet i minst to måneder i henhold til avhendingsinstruksen for offentlig eiendom.