Aktuelt

Mangfold gir resultater for Heidenreich

Kvinneandelen i Heidenreich skal opp i minimum 45 prosent innen 2030, sier HE-sjef Mette Hareide og CFO Marleen S. Størseth. (Foto: Heidenreich)

Heidenreich kan nok en gang glede seg over omsetningsrekord, og påpeker viktigheten av at resultater skapes via en organisasjon som jobber som team i samme retning.

Det skriver selskapet i en pressemelding. De offisielle tallene fra Brønnøysundregistrene viser en omsetning i fjor på nærmere 1,7 milliarder kroner og med et resultat før skatt på snaut 20,5 millioner kroner (red anm).

Motiverte kolleger
-For å oppnå utvikling og fremdrift trenger vi kolleger som ikke er like, men som utfyller hverandre på mange områder. Mangfold er derfor helt nødvendig for å lykkes, og det gir resultater. Dette er igjen viktig for å ha motiverte kolleger, og vår internundersøkelse i 2020 viste at vi har høyt motiverte kolleger, sier administrerende direktør i Heidenreich, Bjørn Moen, i en pressemelding.

Selskapet hadde i 2020 hele fire måneder med all time high, og første halvår 2021 viser også en meget god utvikling, med ny all time high nå i juni.

-Vi ligger foran omsetningen i rekordåret 2020, og vi ligger foran våre budsjett så langt i år. Vi kan vel trygt si at våre tyske eiere er svært fornøyd med utviklingen i Norge, fortsetter Moen.

Bærekraft-satsing
Heidenreich jobber nå med bærekraft ut fra tre områder; det miljømessige, økonomiske og det sosiale.

HR- sjef Mette Hareide uttaler at i det sosiale aspektet blant annet medfører at konsernet ansetter personer uavhengig av kjønn, religion, etnisitet, samfunnslag og legning. Dette gir samhold, fellesskap og resultater, sier hun.

-Vi mener vi er en organisasjon som har gjort store fremskritt, og en inkluderende og mangfoldig organisasjon gir oss positive resultater. Samtidig som vi fortsatt har områder å bli enda bedre på.

Et område hvor både vi som bransje og organisasjon har en jobb å gjøre er å få flere kvinner inn i bransjen. Dette er noe vi i Heidenreich jobber målbevisst med. Heidenreich har i dag en kvinneandel på 28 prosent. Målsettingen er minimum 45 prosent innen 2030, sier Mette Hareide og CFO Marleen S. Størseth.