Produktnyheter

Lanserer beregner for karbondioksidsparing

Bildet: Med det nye digitale verktøyet fra Finja blir det enklere å velge klimafotavtrykk.

Finja ønsker å inspirere til et mer bærekraftig valg av byggematerialer og lanserer nå et nytt digitalt verktøy som beregner karbondioksidbesparelsene ved valg av et av selskapets ECO-produkter.

Det digitale verktøyet beregner mengden karbondioksid som spares ved valg av produkt i Finjas ECO-linje sammenlignet med tilsvarende produkt i resten av sortimentet. Alle ECO-produkter er utviklet for å redusere klimaavtrykket gjennom for eksempel optimalisering av bindemidler eller innebygde karbonlagring.

Det er Grovbetong ECO, Murblokk Bas ECO og Veggsparkel ECO samt Finjas tilsvarende produkter Grovbetong, Murblokk Bas og Veggsparkel, som nå har en informasjonsboks på produktsiden som presenterer beregningen av karbondioksidbesparelsene. CO2e-beregningen justeres i henhold til antall produkter spesifisert i mengdefeltet på produktsiden.

Med det nye verktøyet blir det enklere å velge klimafotavtrykk. Når du velger den nye lettklinkerblokken, Murblokk Bas ECO med innebygd karbonlagring, kan du umiddelbart se hvor mange kilo CO2e som spares ved å velge denne blokken i stedet.

Kalkulatoren for karbondioksidbesparelser er det siste digitale tillegget som Finja har utviklet. Fra før er det en velfylt verktøykasse med digitale hjelpemidler som produktvelger og mengdeberegner, for å lette varevalg og mengdeberegning av den murte og pussede konstruksjonen.