Aktuelt

Ladbar solskinnshistorie

Bildet: Easee har vokst raskt siden starten for fire år siden. Nå åpner selskapet også opp for lading via solcelleteknologi.

Ladeselskapet Easee, med base i Stavanger, åpner for at kundene kan lade via solceller og kjøre strømmen rett i bilen første halvår 2023.

Easee er et av de raskest voksende green-tech selskapene i Europa og viser vei med stadig utvikling av nye produkter. Nå blir det også mulighet for å kunne lade bilen med solenergi i løpet av første halvår 2023.

Brenner for solstrøm

– Det er dette vi brenner for, å stadig gi våre kunder nytteverdi av våre produkter! Nå kan kundene få muligheten til å få mest ut av installasjonen sin og benytte seg av tilgjengelig strøm på best mulig måte. Lading via sol er et utvilsomt et stort steg i riktig retning for grønnere fremtid, sier CEO Jonas Helmikstøl i en pressemelding.

Stavanger-selskapet har vokst raskt siden starten for fire år siden, og nå er lader nummer 500.000 installert. Hele 1 milliard kilowatt-timer har gått gjennom laderne til Easee, noe som tilsvarer energien som trengs for å kjøre 260 ganger frem og tilbake til månen, eller 5000 ganger rundt jorden med en elbil. 

– Samtidig er det en betydelig milepæl med å nå 500.000. Et tydelig bevis på at vi leder an det grønne skiftet i Europa, fra Energibyen Stavanger. Med dagens energiutfordringer med både tilgjengelighet og pris, blir det ekstra viktig å ha fokus på de bærekraftige elementene, sier Helmikstøl.

Europa er i betydelig endring

– Sol er en viktig del av fremtidens energimiks, og vi er stolte over å levere en tjeneste som dette når økte priser og inflasjon legger press på forbrukere. Vi heier på kunder som lader smart og tenker grønt i hverdagen, forteller product manager Magnar Gya.

Det er installert 165GW solceller i Europa, et tall som er forventet å doble seg til 2030, i følge SolarPower Europe. Prisnivået og sårbarheten i energimarkedet i Europa gjør at folk søker trygghet, forutsigbarhet og smartere energiløsninger.

Mer bevisste kunder

Bruken av solceller i Norge har eksplodert. Per august var det 12.500 solcelleanlegg koblet på strømnettet i Norge ifølge NVE, og det vil etter alle solemerker bli langt flere i årene som kommer. Bransjeledere spår at innen 2030 har en av fire nordmenn solceller som en del av hjemmet.

– Kundene våre er mer bevisste på hva de kjøper og hvordan fremtiden formes. Solenergi er viktig – og i Easee lever vi opp til vår visjon om å forme fremtidens strømnett, forklarer Gya.