Aktuelt

Kynningsrud og AF Gruppen utvikler nytt boligområde i Floda utenfor Gøteborg

Det planlegges 200 til 300 boenheter på den gamle Växthustomten i Floda utenfor Gøteborg. Inspirasjonsbilde: Dreem Arkitekter

Prosjektet innebærer at kommunen får 200 til 300 nye boliger i bra pendlingsavstand til Gøteborg

– Vi ser allerede stor interesse fra innbyggere i Floda, og økende interesse hos unge familier i Gøteborg for å flytte til Floda, hvor de kan finne bolig til en rimelig pris og fortsatt ha nærhet til jobben i Gøteborg, sier regionsjef i AF Projektutveckling, Hans Östling.

Det nye boligområdet skal bygges på den såkalte «Växthustomten» ved Floda sentrum i Lerums kommune, med nærhet til både offentlig kommunikasjon og vakker natur.

– Det nye boligområdet vil få en behagelig gangavstand til Floda sentrum med alle tilbudene der, og med pendlerstasjon for tog. Området ligger i naturskjønne omgivelser med gode turmuligheter mot Nääs slott. Her i Floda kan man bo både bra og behagelig, sier Olof Olausson, vd i Kynningsrud Bostäder.

Det 27 000 kvm store området, hvor man tidligere har dyrket fram blomster i store drivhus, er kjøpt av Kynningsrud Bostäder og AF Projektutveckling, som skal utvikle og bebygge området sammen. Nå starter planleggingen av de nye boligene i samarbeid med Lerum kommune og øvrige interessenter.

– Floda i Lerum kkommune er et veldig interessant område med strategisk bra beliggenhet. Kommunen er positiv til planene og ser store muligheter for boligutbyggingen. Vi ser fram til å fortsette arbeidet og ønsker Kynningsrud Bostäder og AF Projektutveckling velkommen til Lerums kommune, sier kommunalråd for byggesaker, Eva Andersson (C).