Aktuelt

Klart for bygging av Furuset Hageby

Illustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitects

Omsorgsbygg og AF Gruppen har nå signert kontrakten som bringer Furuset Hageby et steg nærmere å bli realisert.

Kontrakten på en verdi av 482 MNOK eks mva. og innebærer detaljprosjektering og bygging, samt idriftsettelse, overtakelse og prøvedrift av landsbyen. Furuset Hageby har byggestart i mars 2021, og skal være klar for prøvedrift sommeren 2023.

Illustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitects.

Femtiden for personer med kognitiv svikt
Furuset Hageby skal bli et sykehjem utformet som en landsby med mindre bogrupper, arbeidsplasser og oppholdsrom. Målet er at 112 beboere med kognitiv svikt skal kunne bevege seg friere rundt på et større område, i oversiktlige og tilgjengelig omgivelser utendørs og innendørs. Både arkitektur og bruk av moderne velferdsteknologi er viktige verktøy for å få til dette. Ideen er at beboerne skal få et så tilnærmet normalt hverdagsliv som mulig med butikk, restaurant, landsbyhus, legekontor, frisør- og fotpleietilbud, samt klubb/ hobbyrom.

Furuset Hageby er det andre sykehjemmet i Oslo som blir utformet som en hageby. Dronning Ingrids Hage på Tøyen er det første.

– Sykehjemmet skal være universelt utformet og fleksibelt med mulighet for boliger tilrettelagt for par. Det skal være fokus på trygghet og god livskvalitet med velferdsteknologi. Målet er et godt arbeidsmiljø med fornøyde beboere, pårørende og ansatte, forteller Lars Henrik Bøhler, administrerende direktør i Omsorgsbygg, i en pressemeldingIllustrasjon: 3RW arkitekter og NORDArchitects.

Miljø i fokus – FutureBuilt prosjekt
Prosjektet er et FutureBuilt-prosjekt med svært høye miljøambisjoner. Dette gjelder både reduksjon av klimagassutslipp, energieffektive tiltak i bygningskroppen, bruk av fornybar energi, og riktig materialbruk. Byggeplassen skal være fossilfri og bygget skal BREEAM-sertifiseres til Excellent.

– Vi i AF Gruppen er takknemlige for at Omsorgsbygg valgte oss som totalentreprenører for dette spennende, og meningsfylte prosjektet. Furuset Hageby er et fremtidsrettet prosjekt hvor miljø virkelig er blitt satt på dagsorden, og vi fra AF Gruppen ser frem til å ta fatt på nye utfordringer hvor vi blir utfordret til å tenke annerledes enn hva vi er vant med. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid, forteller Bård Georg Eckmann, prosjektleder i AF Bygg Oslo.