Prosjektnyheter

KIMA vant prestisjeprosjekt

Illustrasjon: Slik foreslår KIMA Arkitektur hvordan det ikoniske NRK-bygget på Marienlyst kan bli seende ut

AKTUELLE PROSJEKTER: Nylig offentliggjorde Ferd Eiendom at KIMA Arkitekur får oppdraget med å revitalisere det ikoniske Kringkastingshuset på Marienlyst.

Av Bjørn Laberg

En komite bestående av Camilla Krogh, Jorunn Grøntveit, Øyvind Svare Lorentzen og Kåre Hinna fra Ferd Eiendom, samt fagekspertene Geir Haaversen fra A-lab og Sissel Engblom fra Urbaniq valgte forslaget fra KIMA Arkitektur med Inge Hareide i spissen som det foretrukne forslaget.

Svarer på høye miljøambisjoner

– KIMA Arkitektur har levert et bidrag i samsvar med prosjektets visjon og mål, tar svært gode hensyn til byggets og områdets kulturhistorie og har levert flotte løsninger både i forhold til vernebestemmelser og til programmering. Forslaget fra KIMA arkitektur svarer på Ferd Eiendom sine høye miljøambisjoner, åpner opp Kringskastingshuset på alle hjørner og inviterer mennesker inn. Ferd Eiendom er stolte over resultatet fra parallelloppdraget og berømmer alle fire kontorene som deltok for å ta oppgaven på største alvor og med en fin kombinasjon av ydmykhet og mot, skriver Ferd Eiendom på sine nettsider.

De tre andre kontorene som var invitert til å bidra var Nordic, Mellbye Arkitekter og LPO.

Kringskastingshuset ble påbegynt i 1938 og er tegnet av Nils Holter. Bygget ble satt opp i flere etapper, blant annet på grunn av 2. verdenskrig. Under krigen var det okkupert av nazistene, men byggingen fortsatte. Det fungerte blant annet som sykehus og likkjeller. I 1950 sto dagens bygg ferdig på Marienlyst.

Vil skape bolyst

I dag er tre av fasadene fredet. I tillegg er Store studio fredet, kringkastingssjefens kontor, et møterom og flere andre studioer. I tillegg til selve bygningen er det mange møbler og interiør som er spesialdesignet og bygget for radiohuset.

Ferd Eiendom kjøpte i 202 NRK-tomta på Marienlyst.

– Kringkastingshuset kalles også Det hvite hus og har en sterk forankring både lokalt og nasjonalt hos folk flest. Det er derfor med stor ydmykhet vi tar fatt på utviklingen av Marienlys. Vi har ambisjoner om å skape et inkluderende og innovativt miljø med opplevelser for både beboere og besøkende i Oslo. Vi vil bruke all vår erfaring fra eiendomsutvikling, langsiktig industrielt eierskap og entreprenørskap til å gi området det løftet det fortjener. Vi skal skape bolyst, opplevelseslyst og skaperlyst på Marienlyst, styreleder Johan H. Andresen i Ferd Eiendom.

– Forslaget fra KIMA Arkitektur svarer på Ferd Eiendom sine høye miljøambisjoner, åpner opp Kringskastingshuset på alle hjørner og inviterer mennesker inn. Alle illustrasjoner: KIMA Arkitektur

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.