Nytt om navn

Kaia Hellstrøm Krüger inn som ny partner i Lundhagem

Bildet: Kaia Hellstrøm Krüger

Arkitektkontoret Lundhagem vokser og utvider partnerskapet med Kaia Hellstrøm Krüger som ny medeier. Krüger har vært en stor ressurs for selskapet gjennom 15 år med allsidig prosjekterfaring.

– Lundhagem har opplevd solid vekst over flere år, og i den forbindelse har det vært naturlig å slippe til nye krefter i ledelsen. Vi har nå valgt å hente inn Kaia Hellstrøm Krüger fra egne rekker som ny partner, sier partner og faglig leder Mette Røsbekk.

-Halvparten er kvinner

– Vi er glade for å kunne ønske Kaia velkommen inn i partnerskapet. Kaia har 15 års erfaring hos oss, og har utmerket seg på kundeprosjekter i alle størrelser. Hun har stor kapasitet og gjennomføringsevne, og har bidratt med mye strategisk viktig fagutvikling internt. Lundhagem er dessuten stolte over at halvparten av våre partnere nå er kvinner, noe som reflekterer vår satsing på mangfold, fortsetter Røsbekk.

Krüger har jobbet i alle faser fra plan og regulering til gjennomføring, og har særlig tung kompetanse innen større boligprosjekter og plan- og områdeutvikling. Hun er utdannet ved Kongelige Akademi – Arkitektur i København og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

– Allsidighet, variasjon og grundighet er viktige kvaliteter hos Lundhagem og noe jeg har stor glede av i min arbeidshverdag. Det å nå tre inn i partnerskapet gir meg sterk motivasjon for å bidra til å videreutvikle den sterke organisasjonen vår, slik at vi kan fortsette å levere topp kvalitet på stadig mer komplekse prosjekter for både eksisterende og nye kunder, sier Krüger.

Satsing på plan

For Lundhagem har det alltid vært avgjørende å levere høy arkitektonisk kvalitet i alle skalaer, fra hytter og eneboliger til større boligprosjekter, kulturbygg og planarbeid. Det er avgjørende for arkitekturen Lundhagem utvikler at den er stedstilpasset og integrert i eksisterende landskap og bebyggelse. Videreutvikling av plan- og reguleringskompetansen har vært et satsningsområde for kontoret de siste ti årene og utgjør nå om lag en fjerdedel av porteføljen.

– Det å kunne være med å utvikle premisser og rammer for stedsutvikling er noe vi synes er veldig spennende, i en tid da vi kollektivt må tenke nytt og få til bærekraftige løsninger. Allerede i planleggingsfasen tas viktige veivalg og beslutninger som legger grunnlaget for arkitektonisk kvalitet, gode nabolag, robuste løsninger, samt utvikling av gode og opplevelsesrike steder, sier Krüger.

Trivsel i nabolaget

Gjennom blant annet transformasjonen av Gamle Deichmanske Bibliotek og hovedbiblioteket i Rotterdam, har Lundhagem bygget opp betydelig kompetanse på å utvikle viktige offentlige og sosiale møteplasser.

Selskapet mener det er en avgjørende trivselsfaktor for alle nabolag, uansett størrelse, at lokalsamfunnet har steder å møtes som er åpne for alle.

– Vi må tenke mer på menneskene som faktisk skal bo og leve i områdene og stedene vi utvikler, uavhengig av alder, bakgrunn og interesser. Klarer vi å etablere treffpunkter og møtesteder for å gjøre lekser, møte en venn, trene, lese en bok, jobbe litt, høre musikk, arrangere bursdag, eldretreff, eller ungdomsklubb? Steder som bindes sammen med de gode møteplassene og rommene både i og mellom husene. Nabolag hvor man har lyst til å være, nabolag man blir glad i, sier Krüger.

Lundhagem ser robuste og kvalitetsrike fellesskapsløsninger som en viktig bidragsyter og suksessfaktor for å oppnå slik opplevelse av tilhørighet, og selskapet har en pågående intern studie på hvordan sikre sosiale kvaliteter i sine bygg.

Lundhagem ble etablert i 1990 av Svein Lund og Einar Hagem. Selskapet har per i dag 65 ansatte og ledes av seks partnere.