Nyheter

Jon Sandnes hentes inn til NHO

Jon Sandnes Foto: Odd Borgestrand

BNLs administrerende direktør Jon Sandnes fratrer sin stilling for å lede et NHOs prosjekt knyttet til Fremtidens lønn og tariff med oppstart 2. juni 2021.

Av Odd Borgestrand

BNL opplyser dette på sine egne nettsider. Sandnes vil tiltre en nyopprettet stilling som spesialrådgiver i BNL som følge av NHO-engasjementet.

I BNLs egne rekker kommer dette som en stor overraskelse, men i NHO er gleden over å ha «kapret» Jon Sandnes svært stor.

– Vi er glade for at Jon har takket ja til å lede et så viktig prosjekt for NHO-felleskapet, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i en kommentar.

Prosjektet starter allerede 1.juni og Jon Sandnes ønsker å kunne jobbe med dette omfattende spørsmålet, som han brenner for. Han vil etter BNLs generalforsamling 2. juni 2021 starte med dette arbeidet, sier Almlid videre.

Styret i BNL har inngått en avtale med Jon Sandnes om at han fratrer sin stilling som administrerende direktør og tiltrer i stedet nyopprettet stilling som spesialrådgiver. Styret i BNL har samtidig inngått avtale med NHO om leie av Jon Sandnes til å arbeide med det nevnte prosjektet, som er berammet ferdig i løpet av 2022.

BNL har besluttet å konstituere styreleder Haakon Tronrud som leder av BNL inntil vi kan ha på plass en leder av BNL i fast stilling. Rekrutteringsprosessen starter umiddelbart, heter det i pressemeldingen. Det betyr med andre ord at Sandnes ikke innvilges permisjon som administrerende, men vil eventuelt fortsette som spesialrådgiver også etter at NHO-prosjektet er fullført i løpet av 2022.