Produktnyheter

Husholdningsavfall blir terrassebord

Som eneste leverandør i Norge tilbyr Sustinera AS et terrassebord som er 100 prosent resirkulerbare.

Mens terrassebord i kompositt havner i restavfall, kan EVIG terrassebord gjenvinnes som plast og få evig liv i nye produkter.

Laget av husholdningsavfall

– Vi lager kvalitetsprodukter av gamle zaloflasker og plastikkposer, sier Espen Øvstebø, daglig leder i Sustinera AS i en pressemelding.

I dag er det trekompositt som dominerer det vedlikeholdsvennlige markedet. Komposittmaterialer er materialer som er sammensatt av to eller flere forskjellige materialer, slik som tre og plast. Hvis man skal resirkulere kompositt i dag, havner det i restavfall og blir sendt til forbrenningsanlegg. 
Terrassebordene fra Sustinera er laget av 100% resirkulert husholdningsavfall og er i tillegg 100 % resirkulerbare. 

Tydelig miljøansvar

– Det betyr at dersom forbruker sorterer terrassebordene som plast, og ikke kaster det i naturen, skal 100% av terrassebordene bli til nye produkter. Dette reduserer våre klimautslipp og er et bidrag på veien mot en sirkulær økonomi for plast i Norge, sier Øvstebø.  

Sustinera AS ble i 2021 Miljørfyrtårn-bedrift og ønsker å ta et tydelig miljøansvar. 
– Med slagordet «bærekraftige byggevarer», har vi et stort fokus på miljøvennlige og slitesterke produkter med lang levetid slik at vi kan minimere miljøpåvirkelsen vår. Så lenge plast samles inn og brukes på nytt og ikke ender opp som avfall, er dette materialet en fantastisk ressurs, sier Øvstebø. 

Vedlikeholdsvennlig

Terrassebordene fra Sustinera AS er laget for å være del av et evig kretsløp, i tillegg til å være vedlikeholdsvennlige. 
– Folk ønsker å bruke mindre tid og penger på å skrubbe, beise og olje terrassene sine og vi har sett en økt etterspørsel på vedlikeholdsvennlige terrassebord, fortsetter Øvstebø. 
– EVIG terrassebord trenger kun en lett vask ved behov, noe som gir store innsparinger på vedlikehold over tid.  I motsetning til vanlige kompositt terrassebord inneholder ikke EVIG terrassebord trevirke slik at de aldri vil sprekke, flise eller råtne. Dette er et værbestandig produkt som er vanntett og som ikke absorberer fukt – ypperlig til norske forhold, avslutter Øvstebø.