Aktuelt

HMB bygger 115 leiligheter utenfor Stockholm

Bildet: - Sollentuna vokser, og i løpet av de neste ti årene anslås det at det bygges rundt 500 nye boliger hvert år, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen.

AF Gruppens datterselskap HMB har inngått avtale om å bygge 115 leiligheter i et boligprosjekt for OBOS i Sollentuna utenfor Stockholm.

Kontrakten har en verdi på MSEK 270 millioner, eks mva. Planlagt byggestart er mot slutten av 2021, med planlagt innflytting sommeren 2023. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg før igangsetting.

Prosjektet er det første som blir realisert av OBOS Nya Hem i Sverige, som tilbyr boliger på attraktive steder i de tre svenske storbyregionene. Prosjektet vil danne et helt nytt nabolag, inspirert av den moderne hagebyen med en blanding av små og store leiligheter bygget rundt en felles, grønn gårdsplass. Boligene er designet i henhold til Miljöbyggnad Silver.

– Vi gleder oss til å realisere dette prosjektet. Sollentuna er rangert som en av Sveriges beste kommuner å bo i, med nærhet til både grøntområder, vann og Stockholm by. Sollentuna vokser, og i løpet av de neste ti årene anslås det at det bygges rundt 500 nye boliger hvert år, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen, i en pressemelding.

De 115 leilighetene er første byggetrinn i prosjektet, og det inngått opsjon for andre byggetrinn som vil bestå av boliger med byhuskarakter.