Nytt om navn

Harald Helland til Rockpanel

Som Area Sales Manager for Sør- og Vestlandet har Harald Helland fått i oppgave å være med å starte opp Rockpanel i Norge.

Rockpanel ble endelig lansert på det norske markedet tidligere denne våren. Harald Helland har lang erfaring fra fasadefeltet, og har siden januar vært med å utvikle selskapet i Norge.

Rockpanel er en del av ROCKWOOL gruppen, som er verdensledende innen steinulløsninger. Etter å ha vært har vært en sentral leverandør av bærekraftige fasadebekledninger på det europeiske markedet de siste 30 årene, var tiden inne for å innta det norske markedet. Harald Helland er én av dem som skal få selskapet opp å kjøre. Som Area Sales Manager, har han ansvaret for hele Sør- og Vestlandet.

Solgt byggevarer siden 1998
Helland har tidligere fulgt med på Rockpanel i nabolandene, og var nysgjerrig på produktene. Da han fikk muligheten til å være med å utvikle selskapet i Norge, kunne han ikke takke nei.

– Det har vært kjempespennende å starte opp Rockpanel i Norge. Denne fasadebekledningen tilbyr noen helt nye muligheter til det norske markedet. Vi tilbyr et materiale som kombinerer designfrihet med tekniske og bærekraftige egenskaper.   

Familiefaren fra Sandnes har lang erfaring med salg av både verktøy og byggevarer. Siden 1998 har han opparbeidet seg variert kunnskap og et bredt fotfeste i byggemarkedet.

– Etter mange års erfaring fra en annen fasadeprodusent har jeg fått god kunnskap innen fasadefeltet. I tillegg har jeg fått et bredt nettverk innenfor bransjen, særlig mellom Sørlandet og Møre og Romsdal. Dette er viktig når vi presenterer Rockpanel som et nytt produkt overfor arkitekter, utførende, byggherrer og forhandlere.

Fasadeplatene vil komme både arkitekter og utførende til gode
Med fasadebekledning laget av steinull har Rockpanel spesialisert seg på designfrihet, samtidig som materiale har mange tekniske og sikkerhetsmessige egenskaper. 

– Disse fasadeplatene fra Rockpanel har et design som er annerledes enn det vi har sett før på markedet. Vi skiller oss ut ved at arkitektene får et enormt stort utvalg av forskjellige overflater, farger og formmuligheter. I tillegg er steinull er et naturlig materiale som egner seg godt til gjenvinning, forteller Helland, og tilføyer:

– Fasadeplatene er også til stor begeistring for utførende og de som skal drifte byggene. De er lette som gjør de enkle å håndtere på byggeplassen. Det bidrar til tidsbesparing ved montering og gjør det utførende arbeidet mer kostnadseffektivt. I tillegg er steinfiberplatene brannsikre, stabile, vannfaste og krever lite vedlikehold. Med minimum 50 års levetid vil dette fasadematerialet egne seg til både nybygg, renovering og store institusjonsbygg som skal stå over generasjoner.

Mange spennende byggeprosjekter på gang
Selv om Helland startet opp i den nye jobben i januar 2022, er det allerede mange spennende prosjekter i gang.

– Responsen på våre produkter har vært veldig positiv. Mange har fått øynene opp for hvilke muligheter som er. Vi er allerede i gang med fire spennende prosjekter sammen med entreprenører, byggherre og arkitekter. Vi gleder oss til å se resultatene gjennom det kommende året, avslutter Helland.