Produktnyheter

​Ford utvikler egne lyspanel for å gjøre veiarbeid tryggere

Hvert år blir veiarbeidere som jobber langs europeiske veier skadet eller drept. Nå har Ford utviklet et eget avansert lysende panel som skal gjøre bilene og veiarbeiderne tryggere og synligere langs veien på mørke kvelder.

De elektroniske synlighetspanelene er ikke avhengig av andre lyskilder for å lyse opp. De røde stripene lyser ved hjelp av elektrisitet som går gjennom et tynt lag fosforgass. Teknologien som Ford nå tar i bruk, blir allerede anvendt i cockpiten på fly og på skjermer som er i bruk i forsvaret.

– Målet vårt er å gjøre det tryggere for de mange som utfører svært viktig arbeid langs veiene våre. Da vi utviklet paneler som kan lyse uten å være avhengig av andre lyskilder gikk det bokstavelig talt opp et lys for oss, sier Chief Program Engineer, Special Vehicle Options i Ford Europa, Simon Robertson.

Vil forbedre sikkerheten til veiarbeidere
Sammen med Northumbrian Water Group i Storbritannia har de testet panelene i praktisk bruk og sett på effekten, også når andre sjåfører kjører uten frontlysene på.

– Dette vil forbedre sikkerheten, ikke bare innenfor vår sektor, men i andre større flåter rundt omkring i verden. Det vil gjøre våre ansatte som jobber langs veiene sikrere og langt mer synlig, sier Transport Manager i Northumbrian Water Group, Kate Wilson.

Tilbys allerede i Storbritannia for 2T Transit og Transit Custom
De såkalte «Electronic High Visibility Panels» er allerede tilgjengelig for salg til både Ford Transit 2T og Transit Custom i Storbritannia. Panelene skrus enkelt på med en bryter inni kupeen.

Ford undersøker muligheten for å selge de lysende panelene også i andre europeiske markeder.