Produktnyheter

Flügger tar miljøgrep

Bildet: For å imøtekomme stadig skjerpede miljøkrav har Flügger valgt å fase ut sin kanskje mest tradisjonsrike malingstype, Flutex, til fordel for oppgraderte varianter i Flüggers portefølje, nemlig Flügger Perform, Dekso og Flutex Pro.

Flügger stanser produksjonen av den tradisjonsrike Flutex-malingen. Den blir erstattet av mer miljøvennlige serier med Svanemerking og – i en av seriene – spann av 50 prosent resirkulert plast.

Mange har nok et gammelt malingsspann stående i kjelleren med navnet Flutex trykket langs siden. Men snart er det over, for Flügger er i gang med sin hittil største produktendring. For å imøtekomme stadig skjerpede miljøkrav har Flügger valgt å fase ut sin kanskje mest tradisjonsrike malingstype, Flutex, til fordel for oppgraderte varianter i Flüggers portefølje, nemlig Flügger Perform, Dekso og Flutex Pro. 

Mer skånsomme versjoner

– Dette er den mest omfattende produktforbedringen i Flüggers historie – og også litt nervepirrende. Vi går inn og erstatter kundenes favorittmaling. Men over hele linjen går vi nå over til betydelig forbedrede og mer skånsomme versjoner av allerede eksisterende produkter, så vi forventer en god mottagelse, sier Christian Backman, Product Manager, i en pressemelding.

Ved å skjære ned i porteføljen blir det mer oversiktlig for kundene å velge riktig maling for deres spesifikke behov. For profesjonelle malere lanseres en forbedret Flutex Pro. For perfeksjonisten og de kvalitetsbevisste lanseres en oppgradert versjon av Dekso. Og som en nykommer på markedet introduseres Flügger Perform, en budsjettvennlig variant for private brukere fylt i spann som er laget av 50 prosent resirkulert plast.

Sterkere miljøprofil 

De tre malingstypene produseres slik at de oppfyller kravene til Svanemerket. Flügger Pro og Dekso oppfyller også M1-kravene, som står for lavest mulig utslipp til inneklimaet. For sluttkunden betyr dette produkter med minimal innvirkning på inneklimaet, og hvor den kjente kvaliteten og de funksjonelle egenskapene er bevart. 

– Reglene for sertifiseringer og krav er i stadig endring. Med de nye oppgraderte malingsseriene får vi optimalt maleresultat og påvirker samtidig miljøet minst mulig, forteller Christian Backman, Product Manager.

Med et ønske om å drive utviklingen mot mer miljøvennlige produkter, har Flügger utviklet maling med svært lave utslipp, slik at verken profesjonelle eller private malere blir eksponert for ting som skadelig fordampning under bruk. Selv om Flutex har vært en brukerfavoritt siden lanseringen i 1968, gir det ikke mening for Flügger å holde fast ved et produkt som ikke lever opp til dagens standarder.

Grønn strategi

Siden Flüggers CEO, Sune Schnack, overtok som direktør i 2021, har maleselskapets grønne profil blitt enda sterkere. Dette skjer blant annet gjennom Going Green-strategien, hvor Flügger jobber for en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Blant målene for 2030 er en CO2-nøytral produksjon og salg av 100 prosent miljømerket maling i Norden.

Som et ledd i strategien har Flüggers flaggskipfabrikk i Kolding gjennomgått en omfattende renovering, noe som har en direkte innvirkning på fremtidens Flügger-maling. Blant annet har det blitt lettere å holde fabrikken ren under produksjonen, noe som betyr at det er mindre behov for konserveringsmidler i malingsproduktene. 

– Going Green definerer forretningsmålene våre og setter tonen for en ny og bærekraftig Flügger i løpet av det neste tiåret. Men grønn omstilling er slett ikke nytt for oss. Vi lagde faktisk vår første vannbaserte maling allerede på 1960-tallet, sier CEO Sune Schnack.

Flügger Group A/S produserer og markedsfører et koordinert sortiment innen bygningsmaling, trebeskyttelse, sparkel, tapet og tilbehør for malerfaget i Skandinavia, Island, Øst-Europa og Kina. Den primære målgruppen er profesjonelle malere, men også forbrukere.