Produktnyheter

Etterlysende og taktile ledesystemer sparer tid og penger

Bildet: Kombinerte taktile- og etterlysende ledesystemer i trapp

Den helt nye løsningen med kombinerte taktile- og etterlysende ledesystemer er særlig aktuell i de områdene av bygg som omfattes av rømningsvei.

Søsterselskapene Smart Tactiles og Smart Signs har utviklet produkter som sparer tid og penger samtidig som det estetiske utrykket løftes. 

– Med vår lange erfaring og kunnskap om egenskapene ved etterlysende og taktile materialer, er vi stolte over å ha utviklet de første velfungerende produktene som kombinerer disse egenskapene i et meget slitesterkt materiale – og ikke minst til en fornuftig pris, sier daglig leder Christopher J. Dahl i Smart Tactiles AS, i en pressemelding.

Smart Tactiles og Smart Signs er søsterselskaper med samme administrasjon. Firmaene spesialiserer seg på taktile ledesystemer for svaksynte og blinde i henhold til retningslinjer for universell utforming samt etterlysende ledesystemer for bruk i rømningsveier.

Sparer materialer og jobb

Utviklingen av de nye og unike produktene vil være til stor glede for blant andre arkitekter, entreprenører og byggherrer, da de nå vil kunne forholde seg til én felles løsning i prosjekter der både etterlysende og taktile ledesystemer skal løpe parallelt.
– Resultatet blir estetisk penere og mer elegant, og betyr i tillegg mye penger spart både i materialer og ikke minst montasjekostnader, siden jobben gjøres kun én gang, ikke to, sier Dahl.

Kombinerer egenskaper

Den helt nye løsningen med kombinerte taktile- og etterlysende ledesystemer er særlig aktuell i de områdene av bygg som omfattes av rømningsvei. Her kan man kombinere ledesystemet for den taktile merkingen med den etterlysende, lavtsittende ledelinjen.
Dette lar seg også kombinere i trapper og som merking i oppmerksomhetsfelt og farefelt, der de ytterste ribbene eller knottene vil være både taktile og etterlysende.
Det samme gjelder for høytsittende etasjeskilt på vegg. Slik reglementet er i dag skal det finnes ett etterlysende og ett taktilt etasjeskilt i hver etasje. Dette betyr dobbelt opp med skilt. Smart Tactiles har slått disse sammen til ett skilt, som har taktile tall og bokstaver på etterlysende bunn.

Erfaren rådgiver

Smart Tactiles og Smart Signs er først og fremst en utvikler og leverandør av ledesystemer, men har erfaring og kompetanse til å bistå i flere faser av prosessen.
– Vi ønsker å være kreative, nysgjerrige og kvalitetsbevisste i alt vi gjør. Vi er ikke selv montør, men er en dyktig og uavhengig rådgiver på gjeldende reglementer med lang praktisk erfaring. Vi kan bistå i forbindelse med alle tekniske og praktiske spørsmål, og kan i tillegg hjelpe våre samarbeidspartnere med anbud, sier Dahl.

Les mer om produktene:
https://smarttactiles.com/produktkategori/taktile-ledesystemer/kombinert-taktil-etterlysende/ 

Om Smart Tactiles:
Smart Tactiles er en ledende utvikler og leverandør av taktile ledesystemer, og er spesialist på leveranser av  løsninger for bruk innendørs iht. norsk standard NS11001:18 og TEK17. Indikatorer er laget av 100% resirkulerbare materialer.

Om Smart Signs:
Smart Signs er ledende på etterlysende skilt- og ledesystemer for rømningsvei iht. NS3926:17 og TEK17 samt etterlysende skilting generelt. 

Begge selskap har kontor og lager sentralt plassert i Grenseveien 99 på Helsfyr i Oslo. Sammen med installasjonspartnere påtar selskapene seg oppdrag over hele landet.