Aktuelt

Ett skritt nærmere datasenterutbygging

Bildet: Haugaland Næringspark AS, lokalisert i Tysvær kommune, er et av Norges største ferdig regulerte næringsareal på 5.000 dekar, tilrettelagt med grønn fornybar energi for fremtidens arbeidsplasser.

Green Mountain signerer 50 dekar opsjonsavtale med Haugaland Næringspark. Avtalen sikrer Green Mountain mulighet til å realisere sine planer om datasenterutbygging i Gismarvik i Tysvær kommune.

Området har en attraktiv beliggenhet mht. fiber og infrastruktur og på sikt strømtilgjengelighet.

Haugaland Næringspark AS, lokalisert i Tysvær kommune, er et av Norges største ferdig regulerte næringsareal på 5.000 dekar, tilrettelagt med grønn fornybar energi for fremtidens arbeidsplasser.

Green Mountain har store vekstambisjoner og Gismarvik er et av områdene de har vurdert lenge. Spørsmålet har vært tilgjengelighet på strøm, men dette vil forbedres betraktelig innen 4-5 år med en ny planlagt transformatorstasjon som gir 500 MW til regionen.

– Vi kan allikevel starte første byggefase så tidlig for 2022 slik strømsituasjonen er nå. Vi har flere internasjonale selskaper som er interessert, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland, i en pressemelding.

Det er den økende etterspørselen etter datalagring og spesielt interessen fra internasjonale aktører som gjør at Green Mountain stadig ser på nye områder for videreutvikling. Norges verdibudskap om fornybar energi, lave strømpriser, stabile rammebetingelser og god fibertilgang klinger godt i ørene på internasjonale selskaper.

– Med NO-UK kabelen som snart blir realisert styrker dette verdibudskapet seg ytterligere på fibersiden. Vi ser også store muligheter til å samarbeide med annen type industri som skal etableres i området. Samarbeid hvor restvarmen fra datasenteret kan gjenbrukes i sirkulære prosjekter er spesielt aktuelt. sier Gyland.

Daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld, ser stort potensial i etablering av nye grønne industrier på området:

– Dette er helt i tråd med ambisjonene til Haugaland Næringspark, og med den infrastrukturen vi har på plass, kompetansen som finnes på Haugalandet, og rikelig med tilgang på ren energi, vil vi være en god lokasjon for et datasenter av denne typen. Vi ønsker Green Mountain velkommen, og ser frem til den videre prosess.

——————————————————————————————————————————————

Om Green Mountain:

Green Mountain designer, bygger og drifter svært sikre, innovative og bærekraftige datasentre for samlokalisering i Norge. Datasentrene opererer med 100% fornybar strøm og bruk av innovative kjøleløsninger og det norske klimaet gjør dem svært energieffektive.

– Datasenteret i nærheten av Stavanger (DC1-Stavanger) er bygget dypt inne i et fjell i et tidligere høysikkerhets-NATO-ammunisjonslager.
– Datasenteret i Telemark (DC2-Telemark) ligger i ‘vuggen av vannkraft’ i Norge med nærhet til flere lokale vannkraftverk.
– Det nye datasenteret på Enebakk (DC3-Oslo) ligger like utenfor Oslo, Norges hovedstad.
Green Mountain er en av de største datasenteroperatørene i Norden, og opplever sterk vekst. Blant kundene er store internasjonale kunder innen Cloud, Banking / Finance, HPC, Automotive og mer.

Om Haugaland Næringspark:

Haugaland Næringspark er sentralt lokalisert langs E39 mellom Stavanger og Bergen, på Gismarvik i Tysvær kommune i Rogaland.

Haugaland Næringspark ble etablert i 2007 og er en 5.000 dekar stor næringspark med ferdig regulerte arealer for industri. Næringsparken er tilrettelagt for større areal og energikrevende etableringer. Med et eget havneområde, god logistikk, ren energi, infrastruktur og sentral beliggenhet i en stor industriregion, er dette en attraktiv lokasjon for de nye grønne næringene. Haugaland Næringspark AS er eid av Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord og Bokn kommune.